A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2015. március 5., csütörtök

A séta

Amúgy az időjárás sétára teremtetett.
Az időjárás igen, csak én nem.
Azért csak vonszoltam erősen megviselt, s gyengélkedő porhüvelyem az arborétum partján, próbáltam élvezni a napsütést. Nem ment.
Én sem igen mentem, de a napimádás sem.

Nem tudta a nap az erejét csontig juttatni, keményen visszavert minden kísérletet a makacs és ellenirányú fájdalom.
Egyszerű lett a felállás, a fájás ereje bévül maradt, a nap ereje meg kívül. Arról a sétáról beszélek, amit az "56-os emléktúrán" említettem.
Pedig nem csak az időjárás volt olyan, de tényleg nyakunkon a tavasz. Nyakunkon. Volt. Nos, azóta kicsit lejjebb húzódott.

Azért minden nehézség ellenére végigmásztam az utat, s volt szerencsém pillantást vetni a készülő madárlesre. Impozáns. Ott áll a végeken, mit magam is oly nagyon kedvelek. Sok szép történés, találkozás s fotó helyszíne.
Említettem már, hogy elhagytam az "S" kikötőt? Sajnálom a helyet mert romantikus, de hát több más probléma mellett, az illetékes önkormányzat pofátlan módon véghezvitt emelése is belejátszott ebbe. Aláírt szerződést rúgtak fel egyoldalúan, s tették ráadásul visszamenőleg. Most a "J"-ben többért bérlek mint amott az emelt, de hát rühellem az efféle dolgokat. Így inkább az előnyeit nézem.
Apropó! Romantikus.
Tudtátok, hogy az öt legromantikusabb tó közé bekerült a Deseda-tó? Azért hogy eldugott lenne- a maga 8 km-es hosszával, s 26 km-es kerületével- tán kissé költői túlzás. A többi rendben!
Halkan megsúgom, a szerencséseknek nem csak madarakat lesni lesz jó,
de vidralesre is. Ide távcsővel s jó kamerával lesz érdemes becaplatni.
Az idei esztendőn még csak két alkalommal lapátoltam fel a végekre, de mindkétszer láttam vidrát hancúrozni, nagyjából a "S" kikötő magasságában s kissé fentebb. A vízszinten ülve sokkal kevesebb látszik abból amit megmutat magából mint majd erről a magasfigyelőről.
No persze, a végek, számomra igazán vonzó romantikája, a magány érzése elveszik. Ez viselhető. De ha hangossá is válik, akkor számomra nem csak a romantikája, de a végek is elveszik. Sajnálnám!

6 megjegyzés:

  1. ööööö, nekem ebből a sétából csak a tőzike virág (kép) jutott el az agyamig :D nagy baj ez, úgy tavaszt érezvén? :O :))
    jaaa, meg a tó...szeretem, úgy mint a hegyeket....vagy olyasmit érzek nah...a hegyeket kicsit jobban. Bocsánat, tipikus alföldi vagyok, azért :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nem ám! Nem nagy baj. Gyönyörű tavak vannak az Alföldön is. Hegyek már nemigen. De ezen lehet segíteni. Itt Kaposváron is minden földhalmot hegynek neveztek el. Amúgy beférnek a domb kategóriába. :)

      Törlés
  2. Látod, én meg tavaszi tőzikét nem találok, pedig biztos van valahol felénk is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan van. Siess, mert elnyílik. Napos hétvégét ígértek a kereséshez. :)

      Törlés
  3. Gyönyörű ez a Deseda tó, és mennyi csodát rejthet a mélysége és a környezete is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz kedves Magdi! Ezért is ideje, hogy egy másik szeletét is kutassam néhány évig. Már persze ha megadatik rá az idő. :)

      Törlés