A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (84) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2015. nov. 29.

Késői laskagomba

Nemcsak nevében, de a valóságban is eléggé késői, hisz a tegnapi séta melléktermése. Nem számítottam laskára, nem mintha nem épp most volna az ideje, csak hát a helyzet az, eléggé ritkán találunk. Nem arrafelé ácsorognak amerre mi járunk.


Az is meglehet, laskaügyileg rossz utakon járunk.
Tegnap is úgy tűnt, mert szépen sorban találtuk a rizikéket, hol egy lucfenyvesit, hol pedig jegenyefenyvesit.
Egészen szép adag jött össze a fagytól védett helyekről.

Levese kiváló, volt már szerencsém megízlelni. Talán leginkább annak készítik el. Kísértésbe estem, mert a szakírás szerint is kiválóan szárítható s utána akár porítható, a szárítmány gyűjteményben pedig még nincs laska. Egyelőre nem is lesz.
Remélem csak egyelőre!
Mivel a jövő hét elejére ismét kisebb enyhülést ígérnek az időjósok, hát rámozdulok az ügyre, ezt a szedést pedig elfogyasztjuk mint laskagomba paprikás.

2 megjegyzés:

  1. A Mátrában a munkahelyem környékén is volt sokféle az ősz folyamán, de mivel nem vagyok nagy ismerője a gombáknak, így a helyükön csodáltam inkább meg őket. Jó, a csiperkét, a pöfeteget, az őzlábat, meg a vargányát, a légyölő galócát, s a gyilkos galócát megismerem. Annyi időm viszont nincs, hogy tisztességgel szedjek is az ehetőkből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ősz már viszonylag elfogadható volt gombafronton. Viszonylag. No de előtte! A legfontosabb hogy felismered a gyilkost! No igen. Meglehetősen időigényes szórakozás. Nemigen szoktam megúszni három óránál rövidebb császkálással. )

      Törlés