A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2016. november 7., hétfő

A csuka

2016.11.07. Deseda tározó
Csuka, a vizek farkasa.
Nálam már a Desedát tekintve a tavalyi ősztől a "veszélyeztetett" halfajok kategóriába került.
Az elmúlt ősz szezonjában is csak kis bugylikat találtam elvétve és a tavaszra azok is eltűntek.
Valaha, a Desedának legendás volt a csukaállománya. Tudnék mesélni! Nem tudom az okát, de az már szinte a hihetetlen kategória, hogy az idén ez volt az első. Pedig aki nálam többet perget az vagy versenyhorgász, vagy vállban terminátor. Elvileg szaporodik is a tóban, de telepítik is. És akkor hová tűnnek?
Ez itt nagyjából 55 centis és egészen pontosan 1,9 kg. Ami súlyban persze csak addig hangzott jól, míg a gyomrából ki nem esett a két termetes keszeg. Nagy csalódás volt ez a hal.
A csuka ragadozó, ennél fogva kisportolt, jó állagú hússal rendelkező hal. Pont ezért szeretem étlapon, fogáskor meg a harcosságát. Ennek egyik sem volt meg. Már morogtam,mint a bolhás kutya, hogy megint valami csökött süllő akadt a horgomra annyira nem küzdött. A csónak mellett bemutatott valamit, ami inkább volt formagyakorlat, vagy árnyékharc de nem igazi küzdelem.
A húsa állaga pedig egy csukától döbbenetes. Puha, semmi tartás. Mint a jobb pangasius filék! Egészen szokatlan egy csukától! Megvizsgáltam a máját, semmi olyat nem láttam ami elütött volna a megszokottól. Nem értem!

2 megjegyzés:

  1. A horgászegyesület vajon olvassa?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem.
      Biztosan emlékszel még, hogy amikor a honlapjukat indították minden a Desedáról megírt bejegyzésem megjelent ott is. Ezzel próbáltam segíteni a népszerűsítésben s természetesen csak úgy, nem vártam ellentételezést. Majd Kozári elnök úrtól meg merészeltem kérdezni, ugyan miért cselekszi pont az ellenkezőjét annak amit a megyei napilapban lenyilatkozott pár héttel előtte? Választ persze nem kaptam, viszont attól az időponttól tőlem semmit nem fogadnak el, semmit nem vesznek át. Magyarország kicsiben!
      Annyira lefagytak 2012.12.07-én, hogy két esztendő múltán sem voltak képesek felengedni és leközölni a "Száz méternyi halál"-t
      ( http://mjozsef.blogspot.hu/2014/09/szaz-meternyi-halal.html )
      Pedig az tán érdeke lett volna az egyesületnek, igaz akkor az is kiderül, nem a halőröké a teljes dicsőség. :)

      A "Mi történt ...?" című írás volt az amitől elment tőlem a kedvük. Hiába no! Az igazság fájdalmas is tud lenni!
      ( http://mjozsef.blogspot.hu/2012/12/mi-tortent.html )

      Pedig az igazsághoz az is hozzátartozik, én azóta sem írok súlyos, érzékeny negatívumokat sem az egyesületről, sem a Desedáról. Pedig tudnék! Tartok tőle, el fog jönni az ideje annak is. Nem miattam. Miattuk.

      Törlés