A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2016. november 13., vasárnap

Szobai tigrislevél

Szanszeviéria, avagy anyósnyelv.
Hálás növény, nem nagyigényű a gondozásban, szívós, kitartó és még mutatós is. Szívósságát a túlgondoskodással törhetjük meg.
Ha túlöntözzük, mindig nedves a földje akkor hamar kidől.

De amiért most ide került, az a virágzata. Nálunk még soha nem virágzott. Sőt. Szerintem még a családban sem. Ugyanis sem én, sem Melinda nem látta még virágot bontani. Talán azért, mert ennyire öreg tövet még eddig nem tartottunk. Nem is emlékszem rá, hány esztendeje is raktam be az erkélyablak sarkába? Sok éve már. Annyira a sarokban áll és annyira kitölti azt, hogy már az is puszta szerencse, hogy észre vettem a virágzást. Most, mikor utána olvastam, derült ki számomra az is, hogy tavasszal szokott virágozni. Ez alaposan eltévedt az évszakok közt.
Tudtad? Én most tudtam meg.
A NASA az egyik légtisztító növénynek tekinti. Képes a levegőből kiszedni a triklóretilént, benzolt és formaldehidet s mindezek mellett csökkenti a széndioxid szintet. Mesterséges fénynél is fotoszintetizál és éjszaka is termel oxigént és köt meg széndioxidot.
Lehetséges, hogy több tövet is kellene tartanunk és nem is az erkélyen?

6 megjegyzés:

  1. Valamikor volt nekem is jó pár cseréppel, aztán szépen lassan kipusztultak. Mostanában nekem is eszembe jutott, hogy virágosoknál soha, sehol nem látok, pedig biztos vennék belőle, én nagyon szerettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell ezt a növényt megvenni, felesleges pénzkiadás. Valakitől kérj egy szál levelet s megered.

      Törlés
  2. Nekem is volt, amikor virágzott, én is véletlenül vettem észre. Érdekes vaniliához hasonló illatot éreztem, és néztem körül, hogy honnan jön. Az anyós nyelv virágja volt. Valóban igénytelen, én sivatagi virágnak neveztem, mert ha nem volt öntözve több hétig, akkor sem volt problémája.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg sivatagi növény. Vízhiánnyal nehéz kinyírni, bő vízzel annál inkább. :)

      Törlés