A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2017. április 19., szerda

Születésnapi meglepetés

Melinda drága, ma ünnepli a születésnapját. Hogy hanyadikat? Hát tudom én? Azért jó dolog öreg szenilis fütyinek lenni, mert az ilyen kérdésekre nem kell mellébeszélni, meg kibúvókat keresni. Nem emlékszem és kész! Na jó, a hülyeséget félretéve! Melinda éveinek száma, ma pontosan kétszer annyi, mint évei számának a fele.
Pont annyi, mint én! Nahát!
De nem ez a lényeg! A szülinapi meglepetés! Nem ez az orchidea a képen. Ámbár az is szép. De nem akkora meglepetés.
Hanem ami a második képen van!
Hogy az is virág? Valóban. De nem az a lényeg a képen. A sztori szempontjából, most ez a virág elvesztette virág jellegét. Az a lényeg, ami a virágcserépben van. Nem! Nem a föld! A földön!
Látod? Nem látod? Na látod! ... Segítek!
Ott hever egy gyűrű! Melinda kedvenc gyűrűje. Jó rég elveszett. Feltúrtuk miatta már az egész lakást. Többször is. Több irányból. Mármint ami a koncepciót illeti. S már nagyjából lemondtunk róla. Vigasztaltam utána, hogy majd a szülinapjára kap egy másikat.
De az nem a kedvenc! Meg most nem! Meg nem az kell! Meg efféle elutasítások. Maradt a bánkódás az elveszett gyűrű miatt. meg a remény, hátha mégiscsak előkerül egyszer! S előkerült.
Ma reggel vettem észre öntözés közben. Nem csoda, hogy eddig nem látta meg egyikőnk sem, mert a mellette álló diffenbachia levélzete amúgy eltakarja ezt a cserepet. Most öntözés közben kicsit félretoltam. Azért még így is csoda hogy feltűnt a vékony gyűrűt a törmelékes talajon.
S lőn nagy öröm!
Ez ám az igazi meglepetés. Meg lett a kedvenc! S pont a születésnapján!
Volt már nálunk gyűrű eltűnés és szinte csodába illő megkerülés. Az is földből került elő.
Csak azt nem én, hanem Szuszi találta meg. Szuszi "Az aranyásó"!

4 megjegyzés:

  1. Sok sok évvel ezelőtt házassági évfordulónkra kaptam tőled ezt a gyűrűt! Ezért bántott annyira az elvesztése...Most újra megkaphattam! Ez az igazi születésnapi ajándék!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holnap megyek s veszek egy lottót! Hátha ... :)

      Törlés
  2. MJ, egy nő korát soha ne firtasd, kérdezd, emlegesd :))

    De jóóó! ez tényleg jó időzítés volt, hogy megtaláltad, igazi szülinapi ajándék :)

    Isten éltessen, Melinda! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Családban marad! :)
      Ez igen! Ez az volt! A sors jól időzített! :)
      Átadtam! Köszöni szépen! :)

      Törlés