A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (324) Deseda (215) Gombák (142) Úton (138) Családi (120) Madarak (119) Horgászat (107) Vártúrák (104) Gasztronómia (97) vegyes (96) Gépek (94) Zsömi (82) F-1 (76) Kedvenceink (74) Kvár (67) miEz? (60) Somogyban (57) tréfás (54) D.arborétum (53) Állati (47) "Állati" (45) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) virág (43) Veterán (35) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2018. jan. 23.

Jó bőr!

Na mi ez? ... Segítek. Ez a jó bőr! Ez is, jó bőr!
Sertésbőr. Nem sörtés! Tisztított. Sózott sertésbőr.
Nyers.
Disznóölési termék. Mert ugye mire használja a magyar ember a sertésbőrt? ... Nos hát kérem, abban tartja a sertést!
Oszt mikor leöli akkor meg leveszi róla. Szerencsétlen sertés kicsomagolását követően a bőr hasznosítása is sokféle.
Én speciel, szeretem nyersen is.
Természetesen, csak és kizárólag, a hagyományos módon perzselt sertés bőrét. A forrázott nem jó. Nem ízlik. A perzselt és már letisztított sertésbőrt, a vékonyabb részről kihasítottat, alaposan meg kell kapirgálni mindkét felén, majd alaposan megsózni, én összetekerem és ...gyermekkorom íze! Nekem ízlik. Próbáld ki.
Persze ha be tudod szerezni! Mi sem vágunk már, de szerencsémre kapok ajándékba.
Ügyesen elterjesztettem megfelelő körben a gasztronómiai aberrációm.

2 megjegyzés:

  1. Míg kicsiben láttam a képet meg nem olvastam el a bejegyzésedet, azt hittem palacsinta :D

    Tudom miről beszélsz, gyerekkoromban megettem én is, de most nem bírnám, jajj, ennyit változik az ember :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A palacsinta sem rossz! És főleg, könnyebb elrágni. :)
      Én bírom a mai napig! Nagyon szeretem. :)

      Törlés