A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. július 24., kedd

S ez, vajon mi?

Rég volt játék. Rég volt találós kérdés. Több mint három hónap telt el a legutóbbi óta. Azt is sejtem, nem a legjobb időpont ez
-a nagy nyári hajtásban-, "hülyeségeket" kérdezni, de hátha!
Hátha lesz rá "vevő"!
Annyit azért segítek, a természet szülötte, alkotta, kik rendszeresen járják a természetet tán már találkoztak vele, látták, csak esetleg nem tulajdonítottak neki figyelmet.
Kis segítséget akartam adni azzal, hogy kék alapra helyeztem, azt akartam, jobban adja ki a saját színét, ne nyomja el a háttér, az alap. A kék alap, egy 20x20-as fali csempe.
Csakhogy legyen viszonyítás a méretéhez. Bár a méret nem lényeg. Ebben az esetben nem lényeg!
Nos hát? Ez vajon mi lehet?

6 megjegyzés:

  1. A szennyvíz-vezetékben lerakódott szappan és zsír elegye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akár lehetne is ahogy kinéz. Tényleg hasonlít. De nem az! Ez természetes anyag -nem szennyezés-, megtalálható a természetben, még ha nem is minden nap.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Tényleg nagyon hasonlít a tengeri szivacshoz, vagy akár korallhoz. De sajnos nem jártam a tengernél. A Vadása tónál voltunk az Őrségben, de ott meg nincs szivacs. Illetve a helybéli horgászoknak van szopacs, mert a nagy esőzés átszakította a gátat a Vadásán, oszt most se hal, se víz! Se pénz!

      Törlés
    2. Most is tanultam valamit. Köszi! :)

      Törlés
  3. Mézga.
    Nem könnyű szó, főleg fiataloknak, mert ritkán használatos
    Mézga: növényi nedv, amely átlátszó, sárgás és nyúlós, a levegőn keményre száradó anyag.
    Népies nevei: facsipa, koldus-csipa, macskaméz.
    Gyakorlatilag eltaláltad, mert ez fenyőből kifolyt megkövesedett gyantaszerű fanedv.
    Nagyon magasan, lett egy sérülése a fának, valószínűleg viharkár és ott folyik ki belőle. Egy része megkövesedett a magasban a sérülésnél, egy része meg lecsepegett a fűre és ott kövesedett meg.
    Elhoztam, megmutatni az unokáimnak, meg mindenkinek aki betéved a blogra. :) Eipl Cserép Anna megfejtette (Face-n)! Gratulálok a megfejtéshez!

    VálaszTörlés