A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2022. december 18., vasárnap

Megint a sötét parton, ... és a forgalom

2022.12.15. no és 18.   Deseda

Kik ismerik a Desedát tudják, hogy melyik az Uj-major lejárótól
- szőlőhegyig és alatti szakasz. Kik pedig nem ismerik, mellékeltem egy térképet.
Az utóbbi időben ide járok, jártam, belenézni a sötétbe.
Már amennyire ez lehetséges.
Ezen a szakaszon ugyanis akkora a forgalom még este hatkor is, ha a lakhelyemen lenne ekkora, már költöznék.
Az "autópálya" és a víz közt van egy keskeny sáv, oda lehet leszurkálni a botokat. Kocsival a sávra leállni tilos, meg amúgy sem férne el a gép. Ha mégis beszuszakolod a sávba akkor két eset lehetséges. Megbüntetnek még azelőtt mielőtt a kocsid belecsúszik a tóba a taknyos sávról, vagy azután büntetnek meg, hogy kiemelték a rendszámmal ékeskedő szarrá ázott roncsot.
A biztos, és rendeletileg javasolt módszer, a botok beleszúrva a sá(r)vba a verda a parkolóban vagy legalább az aszfaltcsík átellenes oldalán.
16.30 körül, ahogy kezd sötétedni, fullra járnak az aszfalton. Beindul a futóedzés is. Nem elég a gépjárműforgalom, ellepik az aszfaltot a futóedzést tartó evezősök.
A major lejárótol az evezősházig tart a nagy rohangálás. Tehát. Keskeny aszfaltcsík, nagy gépjárműforgalom, sok futó gyerek, (igen, gyerekek) olyan tizenévesek, és sötét. Öttől hatig már totál sötétben futnak, nagy többség ugyan fejlámpával mert közvilágítás az meg nincs.
Olyan nekem ez a szárazedzés gyerekeknek a kivilágítatlan, meglehetősen nagy forgalmú úttesten mint a fűtetlen iskolák. Abszurd! ... És mégis létező rendszer.
Eddig sem voltak nekem a kedvenc helyeim a tulzsúfolt szakaszok, de ez a terheltség már ellenszenvessé teszi a szakaszt. Sötétben rohangáló gyerekek nélkül is.
Mondják: -a horgászat a csendes őrültek sportja. Na itt azt nem lehet. Megőrülni lehet, csak épp nem csendben. Nekem, a vízparton, amúgy is tömegiszonyom van kettőnél több ember látványától.
A naplemente meg a sötét amúgy rendben lenne. A tó felett, meg a túlparton, rendben is van.

1 megjegyzés:

  1. Bele a sötétbe, oda éppen... nézem a kormos eget, a túlparti kőhányás végén valami világít, talán egy őrült pecás, aki kint töltötte az éjszakát, (képesek rá)

    VálaszTörlés