A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. május 11., szerda

Lakók

Ilyenben laknak a különféle odúlakók. Érdemes először távolabbról figyelni egy kis ideig az efféle nyílásokat. Vajon mi repül ki rajta? Ha egyáltalán kirepül. Nem árt az óvatosság, mert csípős lakó is lehet odabent. "Jobb félni, mint megijedni:"
Tartja a közmondás és teljes joggal. Bár hazánkban nem nagyon van életre veszélyes rovar, vagy kígyó, de azért a marás az kellemetlen. Nem is beszélve arról, ha netán allergiás valaki. Pláne ha tudtán kívül. Ezért hát csak óvatosan. Amúgy meg kis leselkedéssel valami jó "lakós" felvétel is születhet. Nekem most nem született.
Pedig élek a gyanúval, hogy a kotoréknak volt lakója. Csak esze ágában nem volt kijönni a hangoskodók szeme elé. Nem voltunk sem suttogó sem pedig lopakodó üzemmódban. De a rengeteg frissen kiszórt föld lakóról árulkodott. Más értékelhető nyomot viszont nem találtam, így lehet épp róka, esetleg borz is a lakó. Na, állítólag ez utóbbival sem árt vigyázni, mert tud harapós kedvében lenni és kisebb kutya az nem ellenfél neki. Jut eszembe. Egyszer régebben az Alföldet jártam, mikor egy helybéli mesélte, hogy bizony a komáját lecibálták a vadászgörények a bicikliről és jól megharapdálták. Napnyugtával volt az eset, kerekezett hazafelé a kukoricatáblák közt, a görények meg az út közepén hancúroztak a porban. Balga fejjel közibük hajtott, de nem volt elég gyors. Nem ijesztgetek, csak úgy eszembe jutott.

4 megjegyzés:

  1. hát, a nagyapám mesélte, hogy amikor Boszniában dogoztak, a hgyek közt a vizenyősebb területen a 70 centis békák megzavarták az embert...

    VálaszTörlés
  2. Néhány éve lakott nálunk egy három lábú hörcsög. Viszonylag gyakran találkoztunk szemtől szemben, nem hagyott kétséget afelől, hogy ha piszkálni merészelném, három lábbal is ellenállna.

    VálaszTörlés
  3. - Azért megnéznék egy akkora békát. Nincs fotód?
    - Harcias kis jószágok az már igaz! :)

    VálaszTörlés
  4. Én, ilyenkor úgy sajnálom a fákat.

    VálaszTörlés