A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. május 11., péntek

A csonkoló ...

Méghozzá fűrészes csonkoló és barbár!
Igen-igen brutálisan használja a fűrészét.
Nem is gondoltam volna eddig, hogy ilyen perverzió is létezik. Pedig létezik! Ha jobban megnézitek a képeket, azon is látszik, már jó ideje csonkol. A tél végén vettem észre az első vágásokat néhány helyen, de akkor még nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Azután egyre több lett és egyre csúfabb.

Eleinte még voltak olyan ágak, amiket átfűrészelt, ma már nincs.
Csak belevág, majd leszakítja.
Letépi és odahajítja a megcsonkolt nővény alá. Most, hogy már teljesen kizöldült és levél borítja az ágakat, még jobban látszik a pusztítás. Nem értem az elméjét! Ha igazítaná a fákat, cserjéket, akkor nem így tenné. Tehát nem az a kényszerképzete, hogy ő kertész.
Valami más. De vajon mi?

Meglehet, már rászólt valaki és azért vált kapkodóvá. Tudja, hogy nemtetsző dolgot tesz, mert nagyon figyel és ha meglát, azonnal iszkol. Ugyanis láttam már én is, kezében az összecsukható kis fűrésszel. Olyan, hordozható ágvágó, aminek pengéje behajtható a nyélbe.
Gyorsan iszkol, meg aztán én sem erőltettem eddig az ismerkedést.

Viszont most már szívesen megkérdezném tőle, mi végre?
Mi értelme van ennek az esztelen munkának? Tudom, a kissé megferdült elmékkel nem egyszerű. De nem is lehetetlen. Ami igazán érthetetlen számomra az egész emberben és cselekedetében az az, hogy kutyái is vannak. Azokat sétáltatja és aközben pusztít. Bonyolult szerkezet az ember, hát még az agy és a gondolkodás!

16 megjegyzés:

  1. A nagy kérdés a miért? Fűteni kevés, begyújtani nyers, akkor marad a szórakozásból rongálás. Sajnos egyre több az ilyen, és ehhez hasonló jelenség.
    Azért szép hétvégét Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy szórakozás, vagy bomlott elme.
      Neked is! Bár lassan vége a hétvégének. :)

      Törlés
  2. Ez valóban szomorú, mert épp-elmével jó szándékot nem találunk benne...
    :(

    VálaszTörlés
  3. Kertésznek főleg, de egy átlag mezei embernek is nehezére esik ilyen látvány elviselése. Ennek a csávónak szakembernek, pszichológusnak kellene helyre tenni az agyát. Ő talán el tudná magyarázni nekünk, az átlagembereknek a megmagyarázhatatlant.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ugyebár manapság senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy kezeltesse magát.

      Törlés
  4. Jóska! Vigyázz vele, mert az az ember kiszámíthatatlan!

    VálaszTörlés
  5. Rémísztő! Tényleg. Úgy képzelem, mint valami sorozatgyilkost...!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vehetjük úgy valóban, bár jogilag csak rongál.

      Törlés
  6. Nagy az Isten állatkertje...Nálunk is "kiigazgatták" a kis szomorúfűzemet...de az legalább elvitte a levágott ágat...ki tudja, talán furulyának kellett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mond! Jócskán fagykárosak lettek a rózsák. Volt amelyiken csak egy szem maradt, az beindult és szépen növögetett. Tegnap már volt vagy harminc centis, gondoltam megmenekült a tő. Hát nem! Jött valaki és letépte, odahajította a tő mellé.

      Törlés
  7. Én is kíváncsi lennék rá, mi hajtja ezt az embert! Szerintem ilyet csak beteg elme képes tenni, aki nem is ebben a világban él.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is így van. Nem ebben él, de ebben pusztít!

      Törlés
  8. Ilyenkor nagyon elszomorodom, mert a fák nekem élő alakok, akik ki vannak szolgáltatva az ember akaratának.
    Aki ilyet tesz, annak nem igazán van szíve és lelkiismerete.

    VálaszTörlés