A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (15) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. május 13., vasárnap

Peregnek az ...

Ugye mennyire alacsony a vízállás?
Még a kiskacsáknak is csak hasig ér!
Csónakázni is úgy lehet, hogy konténer kerekeket csavaroztam a csónak aljára, így ahol leér, én ott is elmegyek.

Schumacher megint karosszériázott. Ezek az átalakítások sokban lesznek már a csapatnak.

Most hogy pontyra tilalom van, leginkább pergetek. Ha az eldobott műcsali csobban, akkor víz. Ha toccsan, akkor iszap. Ha koppan, akkor szárazföld.
Na jó! Azoknak, kik nem horgászok. A pergetés az, amikor a zsinór végén műcsali fityeg, azt behajítva a zsinór  visszacsévélésével különböző sebességgel, irányokban és mélységekben vontatjuk.
A hal azt hiszi élelem, és tévedése végzetes. Na ez, ez sporthorgászat!
A nyugszékben való szunyókálás a sörös dobozok és a botok mellet, az nem. Nekem nem. Legutóbb hat órát voltam vízen, közben öt órát dobáltam. Mindezt tűző napon, hosszú ujjúban és hosszú nadrágban.
Muszáj, mert különben szénné égne az ember gyereke. Jó nagy vizet meg lehet járni, több száz dobás és vontatás. Mondjuk egy halért.
Mi ez, ha nem sport? Nem kell válasz, költői volt a kérdés.

Hamilton meg az utolsó helyről már feljött az ötödikre. Nem viccel a srác. Maldonado vezeti a futamot, jelenleg úgy áll a helyzet, megint újabb csapat versenyzője végezhet a dobogó legmagasabb fokán. Azért ehhez még lesznek másoknak is ... Van még harminc kör. Az gombócból is sok!

Dobásnál nem árt a szél irányát, erejét is figyelembe venni, mert nincs az a zsinór, amivel egy termetes égert belehetne húzni a vízbe. Kár erőltetni.
Mint ahogy bevágás után a masszívan ülő víz alatti nehezéket sem.
Pláne, mert félő, ha az a lefolyó dugója, akkor kár kihúzni. Elmegy a maradék víz is. "Fárasztottam" már autógumit, mosógép dobot, drótból készített rapsic varsát, vízzel teli szatyrot, lópatkót. Ló nem állt rajta. Apropó! Tudjátok, hogy eleink mire használták a lóbőrt? ... Abban tartották a lovat.

Nagy a csata. Raikkönen, Maldonado, Alonsó. Parádésak a fiúk.Nem mondom meg, én kinek szurkolok. Alonsónak nem. Ő tud nyerni "nélkülem" is.

Szóval, fárasztottam már sok mindent. Néha még halat is. Kacsát meg majdnem. Egyszer ledobtam egy szerencsétlent. Olyan döbbenten ült a zuhanást követően a vízen, hogy csoda! Nem számított alacsonyan szálló nikkelezett acélhalra. A helyében én sem! Szerencsére a tű elkerülte, a sokkot meg kiülte a hideg vízen. Mindig akad valami sztori.

Kiélezett ott is a buli. Tepernek az aszfaltlovagok "ezerrel". Maldonado vezet, Alonsó ott liheg a nyakán, Raikkönen pedig jön mint az olajozott villám. De még túl messze van. Peregnek az események, meg a kerekek. ... Na még három kör! Vettel úgy lelépte Hamiltont, hogy szegény brit azt hihette megállt alatta a technika. Utána meg Rosberget. Ezzel is csak a hatodik lesz a vörös bikuci. Nyomják az utolsó kört a srácok.
Első Maldonádó, második Alonsó, harmadik Raikkönen.
Ötödik versenyen az ötödik versenyző és az ötödik konstruktőr nyert futamot. Kemény egy évad lesz! Szerencsénkre.

Azért, én egy pergető futam alatt nem szoktam háromszor damilt cserélni, mint ezek a fiuk gumit. Raikkönen olyan fapofával áll a dobogón, mint aki oda született és csak akkor vették le, ha pelust cseréltek rajta.
Maldonádó boldog. Naná! Alonsó meg pláne, hisz ezzel a második hellyel feljött holtversenyben az összetett elsőre.
A két világbajnok nagyon ferr! Vállukra veszik Maldonádót, de végül nem hajítják le a pulpitusról.
Brávó srácok!
.

15 megjegyzés:

  1. Láttál már te normál körülmények között nyakig vízben kacsát? Én eddig csak hasig láttam őket, kivétel mikor eleséget keresnek, mert akkor ugye a fejüket dugják a víz alá.
    Konténerkerék a csónak alá?! Ugyan már, miért nem leszel mélytengeri iszapbúvár a Desedán!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még tele kacsát is láttam. Szerencsére aztán elvitte a nővérke.
      Hasig, hasig. A popsijukat meg néha rázzák. Ezek tisztára olyanok, mint a hastáncosok.
      Gondolkodtam rajta, de a nehéz búvár beleragad az iszapba, a könnyű meg félrenyeli.
      Viszont egy kerékpáros édesvízi kutatójárőr felállításán gondolkodok. Azok járőrözhetnének a Deseda mellett a Kaposon is. Igaz, sodrással szembe nem könnyű tekerni, de majd edzenek. :))

      Törlés
    2. Vizi-biciklis rendőr. :-) Zene füleimnek.

      Törlés
    3. 61-es topiktársam szavával élve, vödröt kellett ölembe rejteni, hogy felfogjam nevetéstől csorgó könnycseppjeimet.

      Törlés
    4. - Ugye? Gyártanak BMW vízibiciklit?

      - Örömmel olvasom, hogy tetszett, a könny meg tisztítja a szemgolyót. :)

      Törlés
  2. Én azt mondom: bravó Neked! Ahogyan ezt a bejegyzést összehoztad, az nem semmi! Pörgős volt, olvasmányos, úgy illeszkedett a két sztori egymásba, mintha nem is két különböző eseményről lenne szó.
    Nagyon tetszett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Szinte látom nagyapámat egy felhő csücskén üldögélve somolyogni a bajusza alatt. Miközben fejcsóválva mosolyog, megjegyzi halkan: -na ezt a gyereket már megint megcsípte a "hülye-légy". :))

      Törlés
  3. "Raikkönen pedig jön mint az olajozott villám. "
    Szerintem jobb lenne visszatérni a zsírra. A melegen sajtolt olaj egészségtelen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hidegen centrifugált zsírt meg nem bírja a gyomrom. Jobb a kisütött zsír -lehetőleg mangalica coca- és mellékterméknek meg jól kinyomott töpörtyű marad. Amúgy zörgősen, langyosan, kicsit meghintve sóval. Még meleg (hőmérsékletét értve alatta), foszlós kenyérrel és zöldhagymával.
      Na, én tudnék egy ilyen pakolással autózni. Raikönen nem biztos. :))

      Törlés
    2. Rájöttem, hogy ha a válasz gombot nyomom meg, kinyílik a hozzászólásos ablak. Egyébként nem. Valami van a gépemben és irtózom újra telepíteni a dolgokat, mert nem értek hozzá.
      Őszintén bevallom, sem a halászathoz, sem az autóversenyzéshez nem volt sosem kedvem. Egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy a halászatról szól több tévés csatorna is. Gyerek koromban halásztam a kolozsvári Szamos parton, aztán odafelejtettem magam, estére értem haza, szegény apám tiszta idegbaj volt mire előkerültem. A fogott kis halakat meg megette a szomszéd macskája mire mutattam volna apámnak mit fogtam. Na ezzel le is zárult az én halász karrierem. Az autókázás pedig nálam annyit ér, hogy elvisz egyik pontból a másikba. A lehető legnyugisabb és legbiztonságosabb módon, ha lehet. Azon túl ha nem kéne, sosem ülnék bele.
      De ezt jól megírtad.

      Törlés
    3. Pedig egyszer úgyis rákényszerülsz megcsinálni.
      Azok a tévécsatornák a pénzes paliknak szólnak, nem nekem. Hajjaj, én hány alkalommal felejtkeztem a Kapos partján! Nem egyszer ott helyben megpucoltuk, nyársra húztuk, megsütöttük és megettük. De nyársra húztuk még a folyami kagylót is. Nem lett tőle bajunk.
      Autózni én is úgy szeretek. Biztonságosan, nyugodtan. Ez utóbbi ritkán sikerül a sok eszement miatt.
      Köszönöm a dicséretet! :)

      Törlés
  4. Nahát ... nahát , először csak lestem mint " Jani a moziban " - most mivan ??! Jól szórakoztam , köszönöm !:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha-néha megrohan engem ilyen komolytalansági roham és akkor aki nem szokta -mert abban a tévhitben él hogy én egy komoly ember vagyok-, nem tudja mi végre? Igazán örülök neki hogy jól szórakoztál. :))

      Törlés
  5. Mindig szívesen jövök hozzád:)

    VálaszTörlés