A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. október 17., csütörtök

Csatangoltunk egyet

A délelőtt elment azzal hogy a véremet vették, így délben tudtunk nekiindulni.
Nem is baj, mert addigra csillapodott a szél és kisütött a nap is. Nem lett épp kánikula -nem kívánkozott le a mellény rólam-, csak amolyan kellemes csatangolásra termett idő.
Gombákat gyűjtöttem, Zsömi meg kullancsokat.

Az ott Zsömi mellett a lucfenyvesi rizike egy jól megtermett példánya. Emitt a második képen pedig az ízletes rizike szintén egy termetes példánya. Szezonjuk van.
Nőnek mint a bolondgomba, pedig nem azok. Mindegyiket kedvelem, de a lucfenyvesit kicsit jobban. Kevésbé ereszti a sárga tejét, ennélfogva nem is színezi a kezet annyira, keményebb a húsa és nekem nagyon tetszik a zöldes beütés. Az is igaz, hogy könnyebben kukacosodik, ez meg az ízletes mellett szól. A lucfenyvesi általában csészeforma, szépen megáll benne az esővíz vagy a páralecsapódás. Érdekes, de Zsömit még nem láttam inni belőle.

Talán a gomba illata nem vonzó számára.
A leszáradt, lehullott tűlevelek puha ágya, a napsütés kellemes melege annál inkább vonzotta. No meg a csatangolás, kis hempergőzés, rohangászás. Szemmel láthatóan a fotózás most egyáltalán nem vonzotta, veszteg maradt mert megkértem rá, de azért sem nézett a lencsébe! Néha nagyon látványosan tud "tüntetni" ha ő épp mással foglalkozna mint én.
Nem gond. Eddig még mindig kiegyeztünk.

6 megjegyzés:

  1. Ma valóban csodás idő volt felénk is, amikor elállt a szél. Jól tettétek, hogy elmentetek csatangolni. Hát még, hogy ilyen csodás gombákat találtatok!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma meg pláne! rekord meleg volt. Viszont nem csatangoltunk. :)

      Törlés
  2. Ezt a Zsömit nagyon bírom......Persze az írásaidat is...Szép hétvégét és jó gombászást!

    VálaszTörlés
  3. Nekem most nem volt időm gombákat keresni, belém meg nem botlottak, jó hogy nálad nézegethetek ilyesmit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majdcsak eljön a Te időd is a pihenéshez! :)

      Törlés