A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (353) Gombák (217) Horgászat (198) Úton (167) Madarak (153) Családi (134) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (70) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2017. január 20., péntek

Hull a hó

Folytassuk hát sétánk a hóesésben.
Persze csak azokkal, kik velem tartanak. Ez még ugye a tizenharmadikai hóesés, merthogy azóta nem hullott.
Csak megmaradt. Maradt kint is, de a városban is.

Odakint szép, a városban meg ... nos jobbára már csak boka, térd és combnyak szaggató, törő jeges síkosság. Nem értem én ezt! Ok, hogy ekkora hidegben semmire nem jó a sózás, az is ok, hogy nincs ember a jeget felszaggatni ... de ami piszkosul nem ok, hogy valamiféle síkosságcsökkentő anyagot sem látok az utakon, sem szórni, sem leszórva. Nincs gondos gazdája a városnak, csak "ura".

No de vissza a szebbik részéhez.
Igyekeztem ma olyan fotókat kiválogatni, ahol a szép fehér tájon kívül az is látszik ahogy hullik az égi áldás.
Másoknak átok!
A magam részéről, oly nagyon nem értem azokat kik télvíz idején szitkozódnak és öklüket rázzák az égnek, merthogy esik a hó! Miért? Mikor essen? Strandszezonkor?
Nekem határozottan tetszik télen a hó is, a hóesés is.
Ami nem tetszik, az a "felkészültünk a télre csak arra nem, esni fog a hó" vezérelvű hozzáállás!

Bátran állíthatom, sokan nem jártak a hóesésben, a lábnyomok is bizonyítják. A két nyom a miénk, mi vettük el a hótakaró szüzességét.
A visszaúton is csak egy a miénket keresztező nyommal találkoztunk.
Rövid időre láttuk is az utunkat keresztezőt mielőtt elnyelte a hóesés és a szürkület.
Nyúlánk, hosszú lábú, hosszú és karcsú derekú egy igazán szép, mutatós és kisportolt vörös volt. ... Fiatal és fürge járású róka.

2 megjegyzés:

  1. Nálunk sem volt jeget szaggató ember, de nálunk még ott volt a 35-40 cm hó is. Két héttel a hóesés után a városban még mindig hóhegyek álltak ahogy esett úgy puffant alapon. A polgármesternek meg egy kicsit "besegítettek" a lakosok, hogy ugyan mikor lehet már normálisan közlekedni a városban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Türelmes a városvezetésünk. Kivárták míg elolvad. :)

      Törlés