A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. március 14., szerda

Felkészültem

A terv az volt, hogy a mai napra már egy keszeghorgászat belefér a készülődésbe. Alapozó edzés címén. Nem lett belőle semmi. Délelőtt más volt az elfoglaltság, délután meg már esett az eső.

Ha már így adódott akkor befejeztem a felszerelések karbantartását, rendrakást. Legalább egy évadban egy nap legyen amikor minden a helyén van. Holnap meg ha az idő engedi ...
Ne számítson tőlem senki csillivili, menő, hipermodern, méregdrága cuccokra. Nem vagyok híve és piszkosul ragaszkodok a bevált cuccaimhoz légyen akármennyire is öreg s kopott. Amíg működik, amíg szolgál addig tartom. Becsben. Ezt afféle babonaként is lehet értelmezni.

Nézzük sorban. Balról, a sólámpa felől. A leghosszabb bot a harcsázóm. Erős bot, erős orsó, erős zsinór. Az orsó az egyik legöregebb darabom, még a horgászatom kezdetéről való. Már kicsit kehes, de én bírok vele és bízom benne. Mögötte a tasakban van a horgászékem, ha partról pecáznék, benne van a fém haltartószák is és a merítő feje. Nekitámasztva az a kék bot, az egy régi bivalyerős teleszkópos bot, amit átalakítottam horogszabadítónak. Mellette a következő bot a merítő teleszkópos nyele. Amellett pedig egy teleszkópos spiccbot, 5 méteresre kihúzható, apróbb keszegekhez.
Előttük, a valaha volt mosóporos dobozban, cipelem az etetőanyagféleségeket, csaliféleségeket, kisebb keverőedényeket, etetőcsúzlit s efféléket. Rajta a táska rejti az iratokat, azon kívül ezt használom ha csak pergetni megyek a vízre. Akkor átpakolok bele pár tobozka műcsalit. Minek cipelnék mindig mindent? Mellette a horgászládám (a piros) abban van minden apró cucc külön dobozolva. Műcsalik, tűk, damilok, rugós mérleg, mérőszalag, ólmok, bicska, forgókapcsok, horgok különböző méretekben, meg amit elfelejtetem felsorolni. "Kegyszerek"!
A ládán szövettokban egy bozótvágó, mögötte a pvc cső úszókat rejt. Sokféle méretben. Azért abban, mert a könnyű és puhatestű úszók abban egészben maradnak.
Fojtatva mögötte a botok sorát. Az első két bezacskózott bot két könnyű fenekező, de pillanatok alatt alakíthatók úszós szerelékre is. Békés halakra használom nyílt vízen. A harmadik a multiplikátoros orsóval szerelt új pergetőbot. Új bot, új orsó, új zsinór! Még nem látott sem vizet, sem halat. Hogy mikor lesz az első bevetése? Nem tudom. Azzal a készséggel csak ragadozóra fogok menni, csak műcsalival és csak csónakból. Majd még mesélek róla Biztosan.
A következő két bot, a csomagolatlanok, két valaha volt pergetőbot. Bár az elsővel még mai nap is pergetek is. Ez mindkettő kurtított bot. Megsérültek anno, letört a spiccükből pár centi. Sajnáltam őket kidobni ezért kaptak a törésre egy spiccgyűrűt (véggyűrűt). Mivel a legérzékenyebb részük tört le, hát mindegyik vesztett a játékosságából, gerincesebbek, keményebbek lettek. No meg kicsit rövidebbek. Kiváló mindegyik a nádfal közeli pontyozáshoz. Erősek mint a bivaly!
Végezetül két szivacshenger. Azok rejtik a harcsázók lelkét, a fekvőúszókat (cső) a hozzászerelt méretes horgokkal. Így becsomagolva nem sérülnek és nem okoznak sérülést.
A botok csúcsain és az alsó végükön is hasonló szivacscső darabok vannak felhúzva. Azokkal védem a botok végeit, leginkább a spiccgyűrűket, függetlenül attól, hogy a botok bottáskába kerülnek majd, ami most lemaradt a képről. Van valami amit kihagytam? ... Ja!
A horgászláda előtt. A horgonykötelek hegymászó karabinerekkel. Beton horgonyokat használok, beleöntött acélkarikával. Arra csak rákattintom a karabinereket és vízbe velük!
Kezdődhet az idei horgászidény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése