A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (353) Gombák (217) Horgászat (198) Úton (167) Madarak (153) Családi (134) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (70) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. március 18., vasárnap

Sándor József ... Benedek ...!

Zsákban hozzák a meleget. Hozzuk. Sok a szemrehányás emiatt. Mondván, nincs meleg, hol a késlekedés? Mit csinálnak a szállítók? Lyukas tán a zsák?

Nincs meleg? Ugyan már!
Tán a vörös megfagyni feküdt ki a stégre? Dél környékén ugrottam ki a csónakhoz, hogy kimerem belőle az elmúlt napok esővízét. S lám! Ott feküdt a bejárón keresztbe!
Nem mondhatom, hogy a hasát süttette a nappal, mert nem. Mást! Nincs meleg ugye? Még a helyzet is meleg volt!
Oszt a füle botját sem mozgatta ott a vörös hajzuhatag alatt! Úgy kellett átlépni! Mi vagyok én artista? Kész életveszély azon a rozoga bejárón! Jó hogy nem lyukba léptem! ... Úgy értem, hogy több pallódeszka is megereszkedett, megkorhadt, leszakadt, megdőlt, stb. Majd egyszer megmutatom azt is, ha feltápászkodik róla a csini sellő!
Az lehetett, mert kifelé jövet már nem volt ott. Nem hallottam elmenni. Gondolom becsusszant a vízbe.

Ránk ragadt ez a szállítási feladat. Valaki kitalálta oszt rajtunk ragadt mint szamáron a fül. Nos kérem, haladunk a korral. A hazai korral. Hárman volnánk, s nincs egyetértés. Mi is szeretnénk a meleget, csak úgy vagyunk vele, miért pont én? Ott a zsák, oszt fogjuk meg és vigyétek!

Ha már névnapok! Itt és most kérek minden kedves ismerőst, ismeretlent, ne köszöntsön fel! Nem érdemlem meg! No nem a meleg miatt, hanem mert én sem köszöntök senkit a neve napján. Itt és most megteszem. Boldog névnapot kívánok mindenkinek Fruzsinától (jan.1. Szilveszterig (dec.31.)!
Én továbbra is a születése napján köszöntök minden ismerőst, feltéve ha el nem rejti, mint én. :)

Mi van még? Ja! Matek!
Ezen a felületen ez a 1888. bejegyzés. Tükör felületen a 840., Zsöminél meg a 350.
S hogy mi ebben az érdekes? Semmi! Csak egy adatsor. Ámbár mindegyikben van nyolcas.
Az elsőben három is, a másikban egy, a harmadikban meg az első két számjegy összege. :)
Megnéztem, mit is jelent a nyolcas a számmisztikában? ... Ne akarjátok tudni! ... Borzasztó!
Mindösszesen ezek, 3078. Na mindjárt más! Az első számjegy hármas és a tagok összege osztható hárommal! 3+0+7+8=18 ippeg hatszor van meg benne a 3 és a hatos is hárommal osztható.
Ez remek! Merthogy az én számom a hármas! S miért a hármas?
Megírtam anno: -666 (hatszázhatvanhat)- címen!

De visszakanyarodva egy pillanatra a fő témánkra. Fázol? Sétálj ki a stégre, keresd meg a sellőt s meleged lesz! S mit tegyenek a hölgyek? Vigyék magukkal a párjuk! :)

5 megjegyzés:

  1. boldog névnapot kívánok, és jöhetne már az a meleg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jön már. Sándor és József lezsákolta, Benedek meg majd kiengedi. :)

      Törlés
  2. Akkor nem s(z)ellőztet, igaz?

    VálaszTörlés