A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (395) Deseda (359) Gombák (220) Horgászat (201) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (101) Kvár (96) Zsömi (96) D.arborétum (76) Kedvenceink (75) Állati (75) Somogyban (74) miEz? (68) tréfás (64) virág (54) "Állati" (52) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. március 31., szombat

Böjti fogas szalonnával

Fogassüllő filé halas tálban. Ez speciel egy szűz tál volt, de ez nem feltétel, csak így adódott. A fogasfiléket érdemes beirdalni.
A húst a bőre felé és akkor a bőr egyben tartja, nem hullik lemezeire pároláskor, sütéskor.
Fűszernek só, őrölt bors, citromlé, s tulajdonképp más is lehet ízlés szerint, amit kedvel a szájíz halhoz. A fogasfilé szeletek alá füstölt szalonna, és vagy sonka csíkok, majd a tetejére is és természetesen
ha a filék egymáson is fekszenek, akkor ott közéjük is.
Ne ragadjanak le és össze.
A sós, füstölt szalonna, sonka ízek és a zsiradék átjárja a hal húsát, csodás ízvilág kerekedik. A helyzet az, ha valaki tartja a nagypénteki böjtöt akkor a szalonnát tegye félre későbbi napokra, eláll.
Ez egy kompromisszumos megoldás. Az íz benne van, átpárolódik és az talán nem tilos.

2 megjegyzés:

  1. Nyam.
    Kár, hogy nemvagyok én isnagy Hoho!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos ki vagy mi az akadálya? Nem egy nagy összeget kell rááldozni, meg időt, s cserébe ott a friss levegő, a friss hal, a nyugalom ... :)

      Törlés