Bár a horgászszezon nyitó horgászata március 15-én volt, csak hát akkor hal nem esett. A szezon második horgászata már jobban sikerült. Esett ponty is, kárász is.
S mert holnap böjt, jöhet a hallé. A fejek adtak hozzá ejég mennyiségű csontot, a róluk lefőlő hús sűrítette is a levet, tavalyról volt még a fagyasztóban csukabelsőség. máj, ikra, tej.

Kárász pedig pontyszelet helyett. Én bolondulok a kárászhúsért, sokkal jobban szeretem mint a pontyot. Igazából nem is pontyozni támadt tegnap kedvem, hanem kárászozni. De hát egy az életterük! Azért jött a kárász, hisz ilyenkor kora tavasszal a melegedő vízben aktívan esznek. Holnap meg mi. Halászlét!
Furcsa volt a kis adag, de hát ez nem a nagybetűs, az igazi
"
Desedai hallé szentestére", ez csak egy egyszerű böjti hallé, hozzá majd lesz fogas bundában sütve. Jó dolog ez a böjt, no!
Egészségetekre váljék! :)
VálaszTörlés