A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. március 29., csütörtök

Szezonnyitó halászlé

Bár a horgászszezon nyitó horgászata március 15-én volt, csak hát akkor hal nem esett. A szezon második horgászata már jobban sikerült. Esett ponty is, kárász is.
S mert holnap böjt, jöhet a hallé. A fejek adtak hozzá ejég mennyiségű csontot, a róluk lefőlő hús sűrítette is a levet, tavalyról volt még a fagyasztóban csukabelsőség. máj, ikra, tej.

Kárász pedig pontyszelet helyett. Én bolondulok a kárászhúsért, sokkal jobban szeretem mint a pontyot. Igazából nem is pontyozni támadt tegnap kedvem, hanem kárászozni. De hát egy az életterük! Azért jött a kárász, hisz ilyenkor kora tavasszal a melegedő vízben aktívan esznek. Holnap meg mi. Halászlét!
Furcsa volt a kis adag, de hát ez nem a nagybetűs, az igazi
"Desedai hallé szentestére", ez csak egy egyszerű böjti hallé, hozzá majd lesz fogas bundában sütve. Jó dolog ez a böjt, no!

1 megjegyzés: