A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2019. január 31., csütörtök

S megint leszállt az éj

2019.01.29. Deseda körül

Hűvös volt. Nem fagypont alatt, de csak pár fokkal felette. Legjobb idő sétálni, ha nem fúj a szél és nem esik.
Nem fújt, s nem esett.
Makacs a jégfedő. nem túl vastag, rámenni nagyon nagy balgaság lenne, de makacs.

Olyannyira nagy balgaság lenne rámenni, hogy még a vadak sem vágnak neki a jégnek. Egy rövid szakaszon láttam csak a jégen apró lábnyomokat, gyanítom rókáét, de az is hamar visszakanyarodott a biztosra. Ők tudják, hogy nem biztonságos! Sok ember sajnos nem tudja, és még sajnálatosabb, hogy el sem hiszi. Kicsit később indultunk mint kellett volna, kicsit tovább is maradtunk, így hát megint csak ránk sötétedett. De nem baj ez! Sőt! Hangulata van az erdőnek a teljes sötétség beállta előtt.
Mint például a nyugati horizont a csupasz fákon keresztül. Hangulata van, persze csak ha nem félsz és ha zajt hallasz akkor nagyjából tudod az okot, a kiváltót.
Igaz, ha félsz és nem ismered a neszeket, akkor is hangulata van .... csak más!

Ebben az albumban találsz képeket a fákról: Fák
Ebben pedig a Deseda tóról: Deseda tó II.

2 megjegyzés:

  1. Érdekes sötétben bennem is van félsz, a táborban ha egyedül vagyok - na ezért nem is várom meg a sötétséget. Ha már néhányan vagyunk akkor mindez eltűnik, pedig akkor sem vagyok egy szemmel sem nagyobb biztonságban.
    A természet mindig gyönyörűségeket képes produkálni. A te fotóid között is van nem egy ilyen. Nem tudom, de biztosan nem egy-két év termése az albumban található fotók.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenkiben van kis félsz ha egyedül mászkál a sötét elhagyatott, kieső részeken. Kiben kisebb, kiben nagyobb. A gond akkor kezdődik, ha valaki már nem tudja uralni a félelmét.
      Természetesen nem egy-két év termése. A kezdetekkor nem írtam rá a képekre a dátumot, mert ugye én látom ha rákattintok a kép történetére. Viszont az albumok tetején is van két dátum. Az első az album nyitása, a második a legutóbb behelyezett kép dátuma. Valamennyi iránymutatás az is, ha nem is sok.

      Törlés