A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. július 11., hétfő

Hídlakó

Most nem a híd csodálatos vonalvezetését, meg nem is a töménytelen mennyiségben behajtott csavart akarom megmutatni, hanem a tetején "megbúvó" picinyke madarat.
Már több alkalommal láttam őkelmét, mikor a deszkákra hágtam és mindig hasonlóképp viselkedett. Jó kéttagnyi távolságot tartva szökkent a deszkákra, vagy a korlátra és miközben én közeledtem. ő apró kis ugrásaival tartotta a távolságot. Egész, míg át nem értem a hídon. Akkor aztán a víz fölé dobta kicsinyke testét és hangtalan elsuhant. Párszor láttam a híd alá kanyarodni ás a másik oldalon nem jött ki. Ebből arra következtetek, a híd gerendázatán van a fészke a víz felett és az egész ceremónia azért zajlik, hogy a fészek közeléből biztonságos távolságra csaljon. Következtetek. Mert bár csónakkal megtehetném, de nem keresem. Legyen béke köztünk. Meg a komoly játék. Ő cselt vet a biztonságért. én pedig készséggel beleesek. Ez így jó!

10 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes világ a madarak világa:)

    VálaszTörlés
  3. Hídlakó vagy hídőr.......,kedves történet, s még sok ilyen "együtt a természettel"történetet olvasnék.

    VálaszTörlés
  4. -Érdekes és nagyon szép. :)
    -Köszönöm szépen. Ha Isten is megsegít .... :)

    VálaszTörlés
  5. Híd ragadott magával, hiába írtad, hogy nem arról van szó... Madarak lenyűgözőek, ahogy írtad, jó bele menni a játékukba...

    VálaszTörlés
  6. A madarak szoktak ilyen trükköket bevetni, és én egyszer be is vettem, mikor egy feketerigót "találtam", aki kétségbeesetten csak sántikált a bokrok közt, hogy rossz volt nézni. Még az egyik szárnyát is lógatta tehetetlenül, mintha törött lenne. Néhány méteren keresztül császkáltam utána, igyekeztem felragadni, nehogy a környék macskái elkapják, és akkor egyszer csak huss, gondtalanul felszállt az egyik fenyőfára, és ott orcátlanul tollászkodni kezdett. Szerintem rázta belülről a nevetés, ahogyan csak álltam ott, rettentő bambán rá bámulva.
    Ebben az esetben szó szerint csak vicc lehetett a madár részéről, mert a rigó csak a magasban fészkel, tehát nem volt miért átverjen. Hasonló madaras viccet figyeltem meg, mikor a környékünk templomtornyába egyszer csak inaszakadtából húztak be a vadgalambok. Sustorogva csapott le az égből egy üldöző, aki ez alkalommal nem héja, de még vándorsólyom sem volt, hanem egy fekete varjú!!! Miután ráhozta a frászt a galambokra, leszállt a tömbház peremére és okos szemével csak bámulta a rémült galambokat, akik most már szégyenkezve néztek vissza rá, és csak lassan merészkedtek elő megint. Hogy mi járt a varjú agyában, azt nagyon nehéz lenne kideríteni, de hogy én azóta igen nagy tisztelettel nézek a koromfekete madarakra, az tény!
    Egy kellemes napot! :-)

    VálaszTörlés
  7. tetszik, egyszerűen klassz fotó

    VálaszTörlés
  8. Ajjaj, ő is a híd alatt lakik?

    VálaszTörlés
  9. Egy kis madárnak minek is ekkora nagy híd:)
    Te sokszor megtalálod az élet szépségeit.
    Minden tiszteletem a tiéd...

    VálaszTörlés
  10. Lehet, hogy a csalafintaság nem csak az emberek sajátja.

    VálaszTörlés