A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. július 6., szerda

Képes vil(r)ág 6.

Most kivételesen virágzó szobanövényeket hoztam. Ezért -itt az első képen-, kicsit messzebb kellett mennem, mert nem a mi lakásunk dísze. Árpád barátom feleségének gondozásában áll. Nem is tudom mi az igazi neve, Ildikó is csak úgy mondta Mária könnye. Az orchidea csak asszisztál!
Alul a képen, azok a kis virágcsoportocskák. És valóban! A csoportocskák minden egyes kis virágán ott ült egy cseppnyi nedv. Mint egy könnycsepp!



Ez a pozsgás -itt a második fotón-, már évek óta lóg az erkélyablakban. Valamikor réges-régen ..... Ok, elég a meséből. Egy szónak is száz a vége, beüvegeztem az erkélyt. Természetesen nyithatóra, különben megfőne ott minden nyaranta. Három nyíló ablakot építettem be az üvegezett keretbe. Sk. Mármint saját kezűleg. Szép is lett, jó is lett. Biztosan mert az utcára sem esett ki immár évtizede -nem úgy mint a szomszéd gyárilag beépített ablaka- és esztétikai panasszal sem élt senki. Aztán árnyékoló is került az üvegekre, kivezettem oda egy radiátort, így télen is, nyáron is jól érzik magukat a növények. Néha mi is, ha kiülünk, vagy Sanyi a papagály, mikor komfortos száműzetését tölti kint. Mégis, ez a növény most hozott először virágot. Gyorsan megörökítettem, hátha megint lapít majd , úgy egy évtizednyit. Azért nagyon bízom benne, hogy nem.

Végül, de nem utolsó sorban ez a szép kőrózsa. Melinda fedezte fel vásárlás közben az egyik hipermarket polcán. Nem mondom meg melyikben, mert ha százával, ezrével tódul holnaptól oda a nép kőrózsáért, ... hát még valakinek baja esnék a nagy tülekedésben. Végre lett! Már hetek óta vadászta Pötinek. Ez az Ő névre szóló kőrózsája. Sajnos a hétvégén nem volt idehaza, de a bemutatkozó fényképet már elküldtem neki és addig mi ketten gondozzuk a szépséget.

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek!Az én kövirózsám is nekidurálta magát, és virágzik!

    VálaszTörlés
  2. Az az igazság, hogy én a most nyíló orchideámért vagyok oda :)) Bevallom, azt hittem, a tavalyi elvirágzás után már nem fog nyílni, hiszen annyi helyen látom, hogy csak néhány zöld levél, és egy elvékonyodó szár, és tessék, nálam nem csak, hogy nyílik, tündököl, hanem teljesen új hajtást is hozott :))

    VálaszTörlés
  3. Én úgy ismerem azt az első képen látható virágot, hogy viaszvirág. Nekem sincs, de volt egy ismerősöm, akinek volt egy hatalmas cseréppel. Írd be a gugli képkeresőjébe, hogy viaszvirág és már meg is nézheted.

    VálaszTörlés
  4. Csodálatosan szép virágok.
    Különlegesen szépek

    VálaszTörlés
  5. Köszönet a látogatásért, ötletekért, tanácsokért mindenkinek. Igazán öröm tudni, hogy nálam jártatok. Csupa "virág" :)))

    VálaszTörlés