A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. július 9., szombat

A nagy víz ...(†)

A "nagy víz" egy régi szerelmese tér most utolsó útjára. Egy jó barátom kíséri az édesanyját az utolsó úton. Nemrég -mikor együtt üldögéltünk a Deseda tó partján- mesélt pár szót édesanyjáról, ki maga is szenvedélyes horgász volt.
A nagy vizeket kedvelte Ő.
A Balatont és a Desedát.
Évtizedek után találkoztunk mi akkor újra és sok mindenről esett a szó. Családról, munkáról, hobbiról, az eddigi életről.
Mindenről esett szó és sok mindenkiről, csak a halálról nem.
Mindenről, mindenkiről egy keveset, mit a rövidke idő engedett.
Délutánra még közös horgászatot tervezett édesanyjával. Gondolta kimozdítja kicsit a szép időben, mert maga már nem vállalkozik az útra.
Most pedig egyedül szállt vízre. Itt hagyta fiának a "nagy vizet" és Ő maga csónakba ült. Át a nagy folyón. Csendesen siklanak tova a révésszel az örök békességbe. Nézd Feri barátom, nézz utána és enyhítse fájdalmatok a tudat, nem elment Ő, csak átment! Át a nagy vízen!
Fazekas Ferenc barátom édesanyja, Marika emlékére.
.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon megható bejegyzés, csodálatos búcsú!
    Isten nyugosztalja!

    VálaszTörlés
  2. Megható, nyugodjon békében :(

    VálaszTörlés
  3. Igen, sajnos elment... Nem nagyon találom most a szavakat... Köszönöm Barátom, hogy osztozol a fájdalmamban, köszönöm ezt a szép nekrológot és köszönöm mindenkinek az együttérzést.

    VálaszTörlés
  4. Édesanyám is ott vár engem a végtelenség tengerén.
    Részvétem a barátodnak. Tudom, milyen érzés.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  5. Szép megemlékezés, nyugodjék békében! Buddha, őszinte részvétem!

    VálaszTörlés
  6. Ez olyan szép volt... részvétem a barátodnak.
    :(

    VálaszTörlés
  7. -Nagyon köszönöm én is, mindnyájatoknak!

    VálaszTörlés
  8. Szomorú. Az élethez hozzátartozik a halál is. Ez így van rendjén, még ha fáj, akkor is el kell fogadnunk. Buddha vigasztalódjál azzal a tudattal, hogy Ő már az angyaloknál van örök nyugodtságban.

    VálaszTörlés