A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. július 5., kedd

A szépség és ...

...és a bűz! Nem kevés pénzt fizetünk a társasház közös költségéből a hulladék tároló konténerek bérleti díjára.
Az ürítésére megint csak nem keveset.
A bérleti díjban foglaltatik a konténerek időszakos mosása.
Egyszer nagyon szeretnék látni egy ilyen tevékenységet. Esküszöm, én meg is örökíteném az utókornak. Hogy csodálkozna majd a sok "balga" csillaghajós, hogy mi miket nem tudtunk tenni ...?
Addig viszont marad a csillagokig szálló bűz.
A napok óta tartó viharos szél tövestül kiforgatta a szerencsétlen magasra nőtt virágokat. Megállni már képtelenek voltak, ezért hát letörtem őket. Nem mertem a többi nyesedék mellé tenni, mert azt meg nem viszik el, ha csak össze nincs kötve. Értem én! Csakhogy a miénk nem családi házas övezet. Amit elvégzek, mint kertépítő, azt a városgazdálkodás helyett teszem.
Például azért, mert legutóbb már nem fértem el a járdán a benőtt bokor miatt. És bár fogyhatnék is, nem azt az utat választottam. Szépen megnyírtam az "útonállót"! Maradványai lassan fél éve rothadnak a kukák közelében. Mellesleg az ürítési díj fejében a konténerek környékét is a lakóknak kell takarítani. Értem én! Szóval nem mertem megint a nyesedékhalmot növelni, ezért hát beleállítottam a két szép növényt a konténerekbe.
Ha már büdös, hát legalább szép legyen!
Jelentem, a konténerek körül összesöpörtem, az erkélyemen élvezem a bűzt, a nyesedékekre viszont .... Egyik lápcsőház szomszéd mesélte, hogy ő már szólt is érte, de a zöld hulladék gyűjtők nem rakták kocsira. Az eszem áll meg!
.

10 megjegyzés:

  1. Így van ez nálunk sok mindenben!csak az a baj, hogy kevés ilyen ember van, a többiek nem törődnek vele.Nem érdekli őket, pedig a zsebükre megy, és a szolgáltató nem teljesít maradéktalanul...Nem értem ezt a nemtörődömséget.Talán ha összefognánk.....

    VálaszTörlés
  2. Fizetünk, de mire, mit kapunk érte???
    Aztán meg beszélünk a szelektív szemétgyűjtésről.Ami van is meg nincs is.
    Nálunk a fejekben van a hiba, lehetnek rendeletek szabályok, de mit se érnek.Én már a 30 évvel ezelőtti Ausztriai látogatáson megdöbbentem az ottani tisztaságon, nálunk azóta is még minden ugyanúgy van, szemét hegyek és bűz.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó téma, most megihlettél! Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  4. "Ha már büdös, hát legalább szép legyen!"

    :))))))))

    ne haragudj, értem a tragikus voltát a beírásnak (van itt is szagolni való, amihez nem nekünk van közünk), de ez a mondatod fölülírta... jó derülök a mondaton, a gesztuson.

    a többi meg sajnos. és még pénzbe is kerül.

    VálaszTörlés
  5. Én falun élek és egy másik országban, de ez a gond nálunk is fennáll, nemrég új szolgáltatót kaptunk, természetesen drágábban, sok új feltétellel, melyik napon, hogy szállít és mit, hogy készítsük el a hulladékot, tanítva bennünket a szelektív szemétgyűjtésre, melyből sok minden kimaradt, így a zöld hulladék is. Falun sem mindenkinek van helye és lehetősége a komposztálásra, talán ez az egyik oka az illegális szeméttelepeknek, az emberek másként nem tudnak megszabadulni tőle.
    A blogomba nemrég tettem fel képet, melyet Finnországba készítettem, minden lakónegyedben van egy zöld kuka, komposztáló, melybe a zöld hulladékot teszik a lakók, ha megtelik, elszállítják az erre szakosodott helyekre, de talán nekünk nincs szükségünk komposztra.:(

    VálaszTörlés
  6. A szép, de büdösről egy virág jut eszembe a Büdöske (bársonyvirág):) Gyönyörű, nagyon szeretem bár nálunk nincs.
    Szelektív gyűjtés van a szobámban, 2 kuka, egyikbe mennek a műanyag hulladékok a másikba pedig a papír. A zacskós az megy a illatos kukánkba, amit szoktunk takarítani. A másik pedig megy a pincébe...

    VálaszTörlés
  7. Sajnos ez nálunk is igy van megértelek teljesen. Mi lakók néha itt is összefogunk, de én túl nagy létszámú háztömbben lakom ahhoz, hogy mindent mi csináljunk.

    VálaszTörlés
  8. Ha mindenki megtenné azt, amit te, gaz és szemét nélkül virágozna Magyarország:)
    Mindig szeretettel olvaslak. Magdi

    VálaszTörlés
  9. Orzágos problémára mutattál rá ezzel a cikkel!ugyanis falun,meg a KUKÁSOK szelektálnak ,csak azt viszik el,maiért kapnak egy kis plussz juttatást!ILYEN világot élünk,ez BAJ!Hová jutunk így ,ez szomorú!Köszönöm az írásodat,érdeklődéssel olvastam!Szép napot kívánok:Ujváriné

    VálaszTörlés
  10. -Megtisztelő, hogy ennyien méltattátok szavakkal is figyelemre rövidke füstölgésem.
    Elnézésetek kérem a késedelmes reagálásért.

    VálaszTörlés