A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (84) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2012. jan. 23.

Madarak

Kaposvári galambok. Sokak kedvencei és etetik, másoknak meg az életét keserítik. Rengeteg van belőlük, nehéz ellenük a védekezés és viszonylag szaporák is. A galambpiszok pedig ... Nos, az egy agresszív és egészségtelen anyag.


Ezek itt már bemenekült madarak.
Talán fenyőrigók? Nem vagyok biztos. Tán segít valaki, ki jobban ért hozzá.
A napsütés ellenére hideg, fagypont körül volt vasárnap reggel és őrült nagy szél. A szél kergette be őket az ártérről a házak közé.

Nyüzsögtek a tetőkön, fákon és közben kutattak az ehető magok után. Nem sok sikerrel. Élelem szempontjából nem jó helyre jöttek. A szélvédettség az igen.
Élelem? Az sovány. Békásmegyer ezen részét a varjak s szarkák uralják zömében. És persze a mókusok, de kivételesen nem futottam össze eggyel sem. Nos ez a "triumvirátus" mára már ehetőt nem hagyott a fákon s bokrokon. Varjú bácsi is a földön keresi már.
.

9 megjegyzés:

 1. Nekik is csk élniük kell valahogy....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nem is vitás. Élniük kell.

   Törlés
 2. Élniük kell, de sajnos a galambpiszok tényleg nagyon fertőző dolog. Nem vagyok a galambok ellen, itt meg csak elvétve vannak, de ha már valaki eteti őket, legalább távol a házaktol tegye, ne szokjanak oda.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp oda szoknak. Télen a meleg miatt, nyáron a költőhelyek miatt.

   Törlés
 3. Válaszok
  1. És szebbnél szebb madarak. :)

   Törlés
 4. Persze, hogy odaszoknak mikor vannak olyanok, akik etetik őket. Az élelem nagy úr, amikor meg nem kell keresni, akkor kényelmes is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De még milyen sokan vannak, kik etetik őket! :)

   Törlés
 5. Szép fotóid és érdekfeszítő olvasmányaid
  mindig szívesen olvasom Józsi.
  A mókusok és madarak pedig igazi nagy kedvenceim:)
  Szeretettel jártam itt:)

  VálaszTörlés