A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. január 31., kedd

Megújul

Kaposi Mór Oktató Kórház Kaposvár.
Itt egy kicsit megleptek engem.
Bár sehol egy figyelmeztető tábla nincs elhelyezve és az utcáról lehet az épületek nagy részét fotózni "rám repültek" a biztonságiak.

Főigazgatói utasítást emlegetve hajtogatták, hogy a kórház területén tilos fényképezni. Én elhiszem. Csak nem értem. Vagy ők sem értik. A kórházat egy utca is átszeli egyelőre, ahol szabad a gyalogosforgalom, amúgy meg az egész kórház területén szabad a "grasszálás" gyalog is, járművel is. Parkolást kell fizetni fél óra múltán. Nekem az lenne a logikus, ha a tilalom az épületekben állna fenn -az érhető is, ha mást nem hát a betegjogokat nézve-, nem pedig az utcán, udvaron. Gyanítom így is van, csak a szolgálat akart jól teljesíteni.

Hatalmas munkát végeztek el a tömbösítés, korszerűsítés során. Az első képen a megújult sürgősségi épület, a másodikon a tömbösítési program keretében emelt új tömb és a fedett összekötő rendszer egy része látható. Gyakorlatilag a cél az, hogy a jelenleginél kisebb alapterületen, sokkal modernebb, korszerűbb épületekkel létesítményekkel működő komplexum legyen, ahol átjárhatóak az épületek anélkül, hogy a szabad ég alá kellene menni. A harmadik képen a szülészet bejárata felett díszelgő egyik szobor látható.
A párja megtekinthető a "Kaposvár" albumban és más képek is a városról is, de a kórházról is.

Szerintem a város is, a megye is és a létesítmény vezetése is büszke lehet a kórházra, ezért is érthetetlen számomra az állítólagos tilalom és ezért is tettem szóvá. A negyedik képen az új diagnosztikai épület, mellette a belgyógyászat és mögötte az egyik új tömb a Bajcsy-Zsilinszky utcáról fényképezve. Az utca gyakorlatilag kettészeli a kórházat. A Németh István fasor felé eső részen folyik a tömbösítés, korszerűsítés -innét a képeim is-, a Fő utca felőli rész tudomásom szerint majd más funkciót nyer, ha befejeződnek a munkálatok.

11 megjegyzés:

  1. Megpróbáltam orvosolni a problémát, bár az az oldal már nagyon régen ott volt, nem értem miért pont most... Remélem most már megjeleníthető az oldal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sikeresen. Jártam nálad. Valószínű hogy az oldal is "menet közben " kapta fel a problémát. :)

      Törlés
  2. Szép a kórházatok, bár ez nem segít nagyon azokon akik a lakójaként kényszerülnek ideig-óráig élni. Azért gondolom, hogy belül is ugyanez a szépség a nyugodt gyógyítással párosul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép és még nem teljes. Belül most nem voltam, majd a következő kötelező szervizen megnézem. :)

      Törlés
  3. Legutóbb mikor arra jártam nem tudtam hirtelen hol vagyok...Milyen észrevétlenül húzták fel! De jó munka! Reméljük tartós is lesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg gyorsak. Remélem én is, nem a minőség rovására. :)

      Törlés
  4. Én sem értem az ilyen jellegű tilalmakat.
    Szép a kórház és a képek is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos az a helyzet, hogy már kicsit besokalltam az ilyen dolgokon és ha nem kapok érdemi információt, magyarázatot, akkor bizony nem érdekel. :))

      Törlés
  5. Bárcsak mindenhol ilyen szépen kivitelezett és jól felszerelt kórház lenne!

    VálaszTörlés