Ez a kép is már a múlté, meg ami rajta van is. Még a karácsonyi nagy készülődéskor készült és azóta várt itt a sorára szegény. A kép. A modell meg elfogyott a rántott halakkal egyetemben még az ünnep alatt. Franciasalátából van jó, jobb és legjobb.
Mondjuk ez most a jobb.
Jó, ha a belevalókat (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, zeller) aprítást követően megfőzzük, lehűtjük és összekeverjük a belevalókkal (alma, savanyú uborka), majd tubusos majonézzel, tejföllel, továbbá felfűszerezzük 8só, bors, +mustár) és nagyjából kész.
Jobb, ha a zöldségfélék előtte húslevesben főttek ki, mert egészen más lesz az ízük mint a natúr lében főzöttnek. Továbbá teszek hozzá nagyon apróra szelt fokhagymát egy-két gerezdnyit és valami füstölt ízt.
Legjobb, ha a majonéz is házilag készül és a füstölt cucc mondjuk selyemsonka csíkok és nem párizsi.
De hát ebben pont ez a szép. Lehet kavargatni és variálgatni.
.
A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!
Keresés ebben a blogban
Témakörök
Természet
(395)
Deseda
(359)
Gombák
(220)
Horgászat
(201)
Úton
(167)
Madarak
(153)
Családi
(135)
Gasztronómia
(116)
Vártúrák
(108)
vegyes
(107)
F-1
(106)
Gépek
(101)
Kvár
(96)
Zsömi
(96)
D.arborétum
(76)
Kedvenceink
(75)
Állati
(75)
Somogyban
(74)
miEz?
(68)
tréfás
(64)
virág
(54)
"Állati"
(52)
St.földön
(46)
+jegyzÉs?
(43)
Veterán
(37)
feljegyzÉs
(37)
vitriol
(32)
Királynő
(30)
Történetek
(30)
COVIDnapok
(19)
görBee
(19)
retro
(18)
Hadban
(16)
Pomáz
(16)
Három kérdés
(11)
Budapest
(8)
Bikal
(7)
Drótszamár
(7)
KérdÉs?
(5)
??????
(4)
Balaton
(3)
Finomságok
(3)
Plitvice
(3)
h s s
(3)
Deseda Horgászat Madarak
(1)
közélet
(1)
2012. január 12., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szép mennyiség:)Az egész konyhaművészetben ez a klassz, hogy variálhatod, a saját ízlésére formálhatod az ételeket, nem?
VálaszTörlésAzért csak elfogyott. Így igaz, az a klassz benne. Csak néha bátran élni kell a lehetőséggel.
TörlésNagyon tudod cifrázni....ez egy érdekes íz lehet , hogy fokhagymával "magyarosítod", de nem hangzik roszul. Velem együtt Te is nagy újító lehetsz :-)
VálaszTörlésMár alaposan a húszas éveimet tapostam, mikor megszerettem a majonézt.
Törlés(addig semmi pénzért nem lettem volna hajlandó megkóstolni, és a mai napig sem emlékszem tulajdonképpen mi vitt akkor rá, de bízvást mondhatom, hogy ezt a döntésemet azóta se bántam meg)
Szeretem!
:)))
Szeretem néha cifrázgatni és ahol csak lehet becsempészni a fokhagymát. "Szent" növény. Újitgassunk csak, amíg van ötletünk. :)
TörlésVan néhány olyan étel, amit én is csak a korom előrehaladtával kedveltem meg, de van olyan is amit meg gyerekként szerettem ma meg már nem. :)
TörlésSzoktam készíteni, még foghagymával nem próbáltam, jó ötlet, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésFokhagymával még én sem próbáltam, nálunk viszont alapvető tartozéka az apróra vágott vörös- vagy lilahagyma. Utóbbi színezhet, így csak azonnali fogyasztásnál teszem bele.
TörlésA majonézt - ha van időm - kikeverem, mert könnyebb eltalálni a saját ízlésünknek megfelelő arányokat. Látom, megerősödött a gasztrovonal is a blogodon, ami nekem külön öröm, bár a túrabeszámolóidat, életképeidet, fotóidat is nagyon szeretem.
Remélem nem csalódtok benne. :)
TörlésMindig nagyon finom ételek várnak itt:)
VálaszTörlésEzért is jó nálad lenni.
Szeretettel
Magdi
Nagyon szépen köszönöm! :))
TörlésÚgy látom, megint eltűnt a megjegyzésem a salátáddal kapcsolatban. Pedig írtam, pár napja. Valahogy újabban nem tudok Hozzád írni... kár.
VálaszTörlésPedig nagyon élvezem a bejegyzéseidet, a természetjárást, a fotókat és a gasztro-vonalat is.