A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. január 3., kedd

Tél nem lesz?

Nem lesz tél? Hová lett? Locsogós az idő épp, tegnap meg verőfényes. Nem a hideg verőfényes, mikor a kopogós fagyra ragyog rá a nap, hanem a langymeleg szellővel jött napos. Az éjszaka meg meghozta a csendes esőt, abból is keveset.

Hótakarót szeretnék a tájra. Friss és hófehér paplant, ami betakarja, óvja és az olvadás után majd táplálja a természetet. Szűkös volt már az előző esztendő is csapadékban, ideje van a pótlásnak. Ideje van, csak nincs!

Vannak szakértők, kik már megint farkast kiáltanak és többek közt a Balaton kiszáradásával is riogatnak. Azért annyira nem súlyos a helyzet egyelőre.

Viszont van valami, amin én is szoktam gondolkodni. Nem becsüljük meg a vizet. Egyáltalán nem. Most nem csak arra gondolok, hogy elpocsékoljuk sokszor teljesen oktalan. Hanem arra, hogy nem fogjuk be. Miért nem?
Az ország a földrajzi helyzetéből adódón egy "átjárója" a vizeknek.
Ide folyik a környező országokból is a nagyobb esőzések feleslege.
Mi meg arra rendezkedtünk be, hogy gátak közé szorítva, minél hamarább áttereljük az országon a rohanó vizeket. Ahelyett hogy nagy tározókba terelnénk, gyűjtenénk, tárolnánk. Nagyhatalom lehetnénk a vízkészleteinkkel. Érdemes lenne ezen elgondolkodni szerintem.
Egyre nagyobb kinccsé válik a víz a világban.

11 megjegyzés:

  1. BUÉK ezúton is :)

    Először még örültem, hogy nem kell havas utakon becsúszkálnom a munkahelymre kocsival, de ez már valóban túlompenzálása a 2010-es árvízig fajuló csapadéktöbbletnek :(

    Viszont ha vigasztal, a kislányom olyannyira óvja a vizet, hogyha pl a nagymamájánál van , akinek vajból van a szíve, van, hogy 3 napig nem fürdik...."bulizik"- ahogy ő hívja :)

    VálaszTörlés
  2. Amilyen hideg volt előző nyáron, most is olyan az idő.

    VálaszTörlés
  3. - Köszönöm. Neked is!
    Na ez az! Látod? Nem tudsz gyakorolni és kiesel a rutinból.
    Ezek az aranyszívű mamák! :))
    - Tényleg nem sok a változás. :)

    VálaszTörlés
  4. Először is BUÉK!
    Én személy szerint sajnálom, hogy nincs igazi tél (ugyan a fűtésszámlának határozottan jót tesz), de mivel "egosita" vagyok, hogy lesz akkor nekem most szép téli képem. Jó tavaly is szilveszer környékén esett nagy hó, de azért január végén is pont elég. Most meg semmi, vagy alig valami.
    Bele kellene törődnöm, hogy akkor nem készül a fáról téli, legfeljebb csak kopasz hó nélküli kép? Úgy meg nem az igazi!

    VálaszTörlés
  5. kellene a hó a búzára, szomjas a föld, meg a hidegben a baktériumok, bacilusok is elpusztulnak...
    a víz: nálunk a szántóföldek között a csatornát --Duna-Tisza-Duna csatorna -- megépítették, hogy majd locsolnak,öntöznek, de ebből semmi sem lett

    VálaszTörlés
  6. Hiába vannak jó ötletek, a megvalósítás, no ott kezdődik minden baj...
    Kellenek tervek! Igen ám, de nem fogadják el, valami miatt... újabb tervek, akkor megint bele kötnek.. idővel, átesünk az első kapun, igen vaskos, de túljutottunk :) Jön a következő, engedélyek, na itt is van egy vaskos kapu, előtte az íróasztal előtt ülők egymásra mutogatnak és küldözgetne ide-oda, mivel hatáskörükön kívül van, már szép a vádlink, mire kiderül az első asztalhoz vissza kanyarodunk és megkapjuk az engedélyt...
    Kivitelezés, no megér egy misét... vállalkozó, alvállalkozó, és alvállalkozónak az alvállalkozója és semmi nem lesz az egészből, vagy nagy sokára, több határidős késsekkel...
    Bocsánat, csak kibuggyant...

    Várom a havat, a csúszós járdát, és minden vele járót... Január-február szokott kemény hideges lenni, de most langy hideg van...

    VálaszTörlés
  7. Én is a havat várom, de nem márciusban ahogy jósolják.

    VálaszTörlés
  8. Na most egy olyan helyre "tévedtem" ahonnét tudok kommentelni is...érdekes. Szóval a hó... azt mondják az okosok, idén a Duna sem fog befagyni...bár ez nekem irtó kényelmes lenne, valahogy mégsem örülök.

    VálaszTörlés
  9. Csapadék nagyon kell meg a hó is... amúgy meg gyögyörű látvány.. Az ablakból szerettem nézni ha van... DE nem szeretem mikor lapátolni autózni kell..Persze a pénztárcánkat is érzékenyen érinti...

    VálaszTörlés
  10. - Neked is boldogat! Én is bánom. Ideje van a télnek, hát legyen. Lesz is.
    - Kell bizony. Szomjas a természet.
    - Jól látod. Jól.
    - No igen. Márciusban már kevésbé tetszene.
    - Nem lep meg, a Dunához nagy hideg kell.
    - Lapátolni én sem, minden mást!

    VálaszTörlés
  11. A fehér lepellel borított táj bizony hiányzik.S ami aggaszt , hogy évről évre kevesebb a hó mennyisége és egyre melegebbek a napok ilyenkor január táján.Már a -10 fok is hidegnek számít!Most még ennél is langyosabb az idő a bokrok meg rügyeznek, a rózsabokor is szépen levelezik.
    Sár van a fagyos hólepel helyén.

    VálaszTörlés