A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2016. február 12., péntek

Az Alföld ...

Születésem óta buckalakó vagyok, pedig nagyon szeretem az Alföld sík vidékét. Talán pont amiatt, hogy dombvidékre születtem. De ugyanúgy -tán kicsivel jobban- szeretem a hegyvidéket is.
Azt hiszem, ha döntenem kellene ...,
de nem kell!


A talaj előkészítve, az öntözőberendezés készenlétben.
Efféle öntözőketyerék felénk nem járatosak. Síkra való masina.



Szeretem ezeket az öreg házacskákat is. Csak azt nem, hogy magára hagyatva rövidesen az enyészeté lesz. Pedig szépen rendbe lehetne hozni ezt is. Takaros kis házikóvá varázsolni, köré rendezett portát, kapirgáló törpe és magyar parlagi tyúkokkal. S az udvar urával, díszével, a hófehér kuvasszal.

2 megjegyzés:

  1. Látod, ezt nem értem én, hogy annyi ház, birtok kerül parlagra, mégis mindenki menekül külföldre. S aztán aki kimegy külföldre s látja azt a színes kultúraiságot, hirtelen hazafivá válik s üzen haza mint Kossuth Lajos, de nem jön haza földjeit s házait -elvégre nemzete jövőjét- menteni ápolni.
    Megértem, hogy rossz minden, de olyan lehetőségeket szalasztunk el, amik nem biztos, hogy visszatérnek. S aztán sírhatunk, hogy idegenek elárasztottak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bonyolult ez azt hiszem. Néha csak az az akadály, hogy a tulajdonos a lepukkadt birtokért is vagyont akar szakítani s mert nem jön a balek, hát inkább vesszen.
      Más probléma az is, nehéz a földdel. Pláne ha nem is értenek hozzá. S egyre inkább nem. A föld, most csak nagyban érték. Akkor nem muszáj dolgozni vele, elég a támogatásokért nyúlni.
      Sajna az is nagy igazság, sokkal könnyebb tiszta és ápolt kézzel hazafinak lenni, mint kérges és földes tenyérrel.
      Regényt írhatnánk ezekről a dolgokról annyi van még. De az igaz, elszalasztjuk a lehetőségeket s meglehet aki legközelebb érte nyúl, az meg idegen lesz.

      Törlés