A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (147) Úton (144) Családi (124) Madarak (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (101) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (91) F-1 (82) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (48) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2018. jún. 3.

Keszeg a pácban

Most nem a méltán híres Horgász a pácban, hanem a méltatlanul mellőzött keszeg a pácban.
Anyakönyvezett nevén dévérkeszeg, de az egyszerűség kedvéért a horgászok csak keszegnek említik.
Pedig hát a keszegfélék számosak.
Viszont közülük a dévérkeszeg tán az egyik leginkább ismert, leginkább meghorgászott sporthal.
No és a konyhában? Az étkező asztalon?
Hallébe még csak-csak bekerül, de ott is a klasszikus tiszai recept szerint az alján lévő "szeméthal" megy vissza folyóba. Mások meg húsát veszik, belepasszírozzák sűríteni a levet.
Pedig ez a hal minden csak nem "szeméthal"!
Igen egyszerűen, igen kis munka és hozzávalóval roppant ízletes főfogás. Oldalát sűrűn irdalva le kell sózni, kicsit megcsepegtetni citrommal, aki szereti kevés őrölt borssal bolondítani. Álljon ebben a pácban fél vagy egy napot. Utána már más nem kell neki mint a paprikás liszt.
Az illik hozzá a leginkább. Sütéskor a só által már megdolgozott kisebb Y szálkák eltűnnek, csak a nagyobb gerinc és bordacsontokkal kell foglalkozni. Remek ízű fehérhal!
Messze jobb mint az elterjedt "balatoni hekk", nagyobb rangot is érdemelne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése