A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (232) Gombák (149) Úton (145) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (121) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (86) Kedvenceink (75) Kvár (69) miEz? (62) Somogyban (57) tréfás (57) D.arborétum (56) Állati (50) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2018. jún. 26.

Bodorka

2018.06.24. Deseda tározó

Bodorkák. Jobban örültem nekik, mint a pontynak, Remek az ízük, akárcsak a vörösszárnyúnak, és hát rég nem fogtam.
Azon, hogy rég nem fogtam nem is csodálkozom, hisz nemigen "gyúrok" keszegfélékre, nagyobb tűkkel horgászok a nád éd a tökleveles közelsége miatt.

A nagyobb tűket pedig nemigen veszik fel. Ezek most felvették. Igaz, nem mindennapos a méretük. Rajtavesztett még a horgon egy félkiló körüli kárász is, s így hát hármójukat is, meghívtam egy jó ebédhez.
Melléjük hallé illett.Nem részletezem,mert túl sokszor írtam már a különféle hallevekről.
- Desedai hallé szentestére, - Vargányás harcsa krémleves.
- Halat. - Fejleves, - Szezonnyitó halászlé, - Hallé, hallé, hallé, ... címekkel. Ez is most valami hasonló volt, leginkább tán a fejleveshez hasonlatos. Ponty, harcsa alkatrészekből, csuka ikrájával és májával. Állóképei a - Gasztro című albumomban.
Az ebéd fénypontja azonban, a két vöröses úszójú volt, a hozzájuk illő bíborosi palástban, paprikás lisztbe megforgatva.

2 megjegyzés: