A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (84) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2010. nov. 28.

Adventi koszorú

Pöti leányom hetekkel ezelőtt "leadta a rendelést" készítsek neki új adventi koszorút. Úgy döntöttem, mivel napközben amúgy is sokat bolyongok erdőn, mezőn, vízparton és egyébként meg a természetes alapanyagok híve vagyok, magam gyűjtöm be a szükséges hozzávalókat. Felcsaptam hát mókusnak!
Szedtem makkot, diót, mogyorót és mindenféle terméseket, bogyókat, hozzá gallyakat, színeset és zöldellőt, mellé zuzmót, mohát, csigaházat és sok minden mást. Azután szárítottam a kellékeket vagy egy hétig. Amiről kiderült, hogy alkalmatlan a szárításra, vagy közben megcsúnyult azt kidobtam. Ilyen például a csipkebogyó, ami közben vagy megpuhul és akkor jó lekvárnak vagy kiszárad ugyan, de akkor meg elveszíti szép égőpiros színét és lehet forrázni teának. Mivel a szalmakoszorú fonásához nem éreztem tehetséget azt megvettem, meg arany színű dekorációs sprayt és természetesen a gyertyákat.
Az összeállításhoz kellett az elektromos ragasztó pisztoly, meg fantázia. Először felraktam a zöldellő gallyakat, majd a száraz terméseket és egyebeket, -azokra imitt-amott fújtam kis aranyozást- legvégül a gyertyákat. Ott a képen a végeredmény. Pötinek annyira tetszettek, hogy egy napig gondolkodott, mert nem bírta döntésre vinni a választást. Melinda is elégedett, én meg pláne, mert sikerült örömet szerezni nekik és az elismerésük is jólesett. És már ragyoghat is az első gyertya fénye!

5 megjegyzés:

 1. Aham, asszem jövőre én is rendelek... :D

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok!Nagyon ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 3. Ok! Csak szólj időben!
  Köszi Marcsi!!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szépek lettek!!Tetszik,a "természetes alapanyag",gratulálok!

  VálaszTörlés
 5. Köszönjük szépen a koszorút!

  VálaszTörlés