A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (85) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2010. nov. 29.

Karácsonyi kaktusz

Szépen kivirágoztak a karácsonyi kaktuszaink. Nevével ellentétben nem csak december végén borul virágba, hanem októbertől akár februárig hozza díszeit. Nem túl igényes a tartásra.
Szereti a sok fényt és a meleget, de virágzáskor a húsz fok feletti hőt már nem kedveli. Túlzott melegben egyszerűen nem virágzik. Nem szereti a kemény csapvizet, ellenben kedveli az esővizet. Nem érdemes túlöntözni, mert akkor rothad, legjobb ha földjét két öntözés közt egyszerűen hagyjuk kiszáradni. Nálunk a beüvegezett erkélyen ideális körülményekre talált, mert a ház előtt lévő fák miatt közvetlen napsütés nem éri, a szűrt napot viszont kedveli. Ilyentájt, mikor a virágzása időszaka van, a nap még felmelegíti az erkély levegőjét húsz fok körülire, ha magasabbra kúszna a hőmérő egyszerűen kinyitom az ablakot. Később, mikor már nyugalmi időszakra vágyik, a tél beálltával tíz fok körüli a környezete hőmérséklete.
Alá nem esik, mert kint is van egy radiátor, ami stabilizálja a növényeknek és Sanyikának a levegő hőmérsékletét. A legnagyobb téli hidegben is, ha kisüt a nap pillanatok alatt felemelkedik a hőmérséklet és kellemes melegben, verőfényes napsütésben lehet olvasgatni, vagy csak egyszerűen élvezni a kellemes napot, még ha üveg mögött is!

2 megjegyzés:

  1. Szép nagyon az enyém már elvirágzott,nekem a fürdőszobai ablakban van imád ott lenni.(lehet a pára miatt)Amikor virágzik kiviszem a nappaliba,hogy ott gyönyörködhessünk benne.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg azért, el is feledtem említeni, hogy szereti ha vízzel permetezik. Köszi!

    VálaszTörlés