A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (335) Deseda (243) Úton (157) Gombák (154) Horgászat (130) Madarak (129) Családi (126) Vártúrák (104) Gasztronómia (103) vegyes (99) Gépek (98) F-1 (94) Zsömi (92) Kedvenceink (75) Kvár (69) miEz? (63) tréfás (58) Somogyban (57) D.arborétum (56) Állati (52) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) vitriol (31) Királynő (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (14) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2010. nov. 8.

Őszi séta a ...

Folytassuk hát az őszi sétákat.
Már persze aki velünk tart!
Velem és Zsömivel. Ezúttal a Dunára. 
Vasárnap délelőtt még csodásan sütött a nap, kellemesen langyos volt a levegő. Tettünk hát egy nagy sétát családostul a Duna mentén, betekintettünk az ártérre. 
Sokan élvezték a kései jó időt, a part tele volt sétálókkal, kocogókkal, kerékpározókkal a vízen is volt forgalom nem csak nagy hajóval, motorossal, de evezősökkel is szép számmal. Sokan horgásztak -én most nem- viszont fogást nem láttam. Rengeteg ezen a szakaszon a vadkacsa és csapatostul "járják" az ártéri füzest a vetésiek is. Gyűjtik a dögöt halból, kagylóból, de lecsapnak minden ehetőre amit hoz a víz. Nem tudom, hogy ezek az acélkék köpönyegesek "bevándorlók", vagy egész éven itt lakók, a köztük lévő szürke dolmányosok bizonnyal helybéliek.
A növényzet már természetesen itt is az ősz színeit hordja magán és teszi színesebbé a természetet. A Duna vízállása eléggé alacsony -legalább is az én szememnek- elfér majd a mederben bőven az őszi esőzések adta csapadék és a tél eleji még a be nem fagyott vízbe hulló elolvadó hó. Lehet, legközelebb már itt is jeges világban fotózom a partot!

4 megjegyzés:

 1. Veletek tartottam!Szép lehetett.

  VálaszTörlés
 2. Apu! Nagyon jó volt az együtt töltött hétvége!!! Mindig szeretettel várunk benneteket! Hiányoztok ... Pötike

  VálaszTörlés
 3. Szép is volt a séta, az egész hétvégével együtt. Zsömi nagyon aktívan rótta a köröket! Pötinek köszönhetően biztosan gyakrabban látjuk majd a Duna partját, mint eddig. Pötike ne izgulj biztos megyünk még!! :DD

  VálaszTörlés
 4. Naná, hogy megyünk még!

  VálaszTörlés