A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. május 15., vasárnap

Képes vil(r)ág 2.

Ím hát a "leszegett fejjel" készített képek első kockája. Ők aztán nem tudnak lapítani a fűben, már messziről sárgállnak harsányan.





Nem annyira élénken virítanak ezek a kis fehér csillagok, mint a mocsári gólyahír sárga fejecskéje,de azért szemet gyönyörködtetők a zöldben.
Lassan tele a fű a kis virágocskákkal, majd hála a kedvenc fenyvesemet ellepő poszméhek áldásos tevékenységének, pár hét és piroslik a fű a kicsiny kis termésektől. Csodás illatuk lengi be a természetet és ízük ellenállhatatlan.


Megint megyek szamócát szemezgetni, eszegetni és megint nem érdekel, hogy "Merre jár a légy ..."
Ez a hirtelen jött hűvösség, szél és eső nem könnyíti meg szegén kis bogarak áldásos tevékenységét.
Ámbár ami "Eső után jön ..."
Nem is vitás, lesz még mit megmutatni. Ez egy ilyen világ. Holnap azt hiszem megmutatom a fenyves kis üreglakóit. Azután ... Nos azután már legyen meglepetés. Legalább is remélem, néha tudok meglepetéssel is szolgálni.



7 megjegyzés:

  1. Már nagyon vártam, ma miben gyönyörködhetek Nálad! Köszönöm!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves MJ! Bocsi, hogy megkérdőjelezem virágismeretedet, de nem lehet, hogy az első kép édes, kis sárga virágai a réti boglárkáé?Vagy több neve is van ennek a tüneménynek?

    VálaszTörlés
  3. - Én köszönöm kedvességed!

    -Igazad van! Ez a réti boglárka.
    A kis sárga virágocska nagyon hasonló, de a levélzet nem. "Hjába" kérem, nem vagyok szakértő. Köszönöm szépen a kiigazítást. :)

    VálaszTörlés
  4. Jó szamócázást, már én is várom, hogy pirosodjon.
    Erdei szamócából finom likőrt lehet készíteni.A gyümölcsöt leöntve tiszta vodkával,2-3 hét érlelés után leszűrve kevés cukros szirup hozzáadásával készül.
    Egészségedre!

    VálaszTörlés
  5. Tavaly, Erdélyben ettünk, szedtünk először eredi szamócát...
    Az íze pedig isteni volt!
    :)
    baratella írt a likőrről is, ott abban is volt szerencsénk...

    VálaszTörlés
  6. - Az a baj, hogy soha nincs velem vodka, mikor szamócázni megyek és amúgy sem lenne türelmem hetekig ülni mellette az erdőn. :)
    Ok, ok! Viszek haza, mert Melindának biztosan tetszene. Köszönöm szépen a receptet.
    - Vigyázz, mert ha egyszer rákapsz ... :)
    Arra is ... :))

    VálaszTörlés
  7. Hát egen. A szamóca nem csak finom, hanem kiskoromban a lányok - akik vigyáztak rám - az indájából karláncot, meg gyűrűt is fontak nekem.
    Ma már biztosan mezőőr tekerné ki a kezükből, és jönne a nagy büntetés.

    VálaszTörlés