A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. június 9., szerda

Merre jár a légy...

Most van az erdei szamóca szezon. Tele van az erdő pirosló kis gyümölcsökkel.
Nagyon ízletes! Igazából étrend kiegészítőnek is javasolnám a tegnap közzétett fogyókúrás módszeremhez. Nyújtott térddel hajolva kell belőle összeszedni úgy egy kilót és aznapra elég is a gyakorlatból! Haladóknak javasolnám -abban az esetben, mikor nem jönnek a lódarazsak- frissiben, természetesen szigorúan éhgyomorra az összeszedett mennyiség elfogyasztását. Ma én is szamócát reggelíztem. Kicsit hosszadalmas, de ha jól nem is lakik az ember, tápláló és vitaminokban bőséges. Most a laptop sejtelmes fényénél írom bejegyzésem a vécén és a mellékhatásokon elmélkedek. Jó, jó ez csak vicc volt! Nincs is laptopom. Amúgy tényleg nem bíztatok senkit a mosatlan gyümölcsök fogyasztására. Nagyanyám is sokszor szólt rám gyerekkoromban: -"nem tudhatod fiam a légy ami rászállt, miről szállt fel?" Közben szórtuk a DDT-t! Azt a liszt finomságú totális rovarölő szert, kiszuperált nylon harisnya szárába töltötte nagyanyám és szórta vele a krumplit. Ölte a kolorádó bogarakat, míg hozzá nem szoktak. A fiatalabbak kedvéért -bár igazából az én korosztályom egy része sem ismerheti- elmondom, ezt a szert hívták matadornak, vagy "gezarolnak." A fejlett országokban mindenütt betiltották -azért más néven forgalmazták és használták továbbra is- mikor mi még szórtuk. Szórtuk és ettük, mert felgyülemlett a növényekben, meg belélegeztük szórás közben. Aztán a természetben, a szervezetben is felgyülemlett. Hatásos szer az biztos, mert állítólag Norvégiában kiirtott egy egész halászfalut. Hatásait mái napig kutatják! Miután ezt megtudtam, már annyira nem gondoltam "rossz szájízzel" a legyekre! Azokra inkább, akik eltitkolták és most is titkolják a vegyszerek valódi veszélyeit. Aztán jött Csernobil! Már három napja kapáltuk a kukoricát és nyeltük a port, mire "benyögték" visszamenőlegesen a hírt. Meg persze közben megettem egy szekérderéknyi salátát, zöldhagymát mert épp szezonja volt. Persze, hogy megmosta előtte az ember gyereke, azért szólhattak volna időben. Legalább kapálás alól lett volna mentség, azt amúgy is rühelltem. Utána meg azokat, kik elsumákolták az információt. Ja és kezdtem megkedvelni a legyeket! Végül, de nem utolsó sorban elkezdte a tudomány kiokosítani az elméket -köztük az enyémet is- az E/--- összetevők hatásairól. Az okosítás azóta is napirenden van, miközben változatlanul belekerül a nagy E/--- mindenbe. No meg ami még belekerül, csak elhallgatják letagadják, kisebbítik a hatásait, stb. Megy a hazudozás, "mossák" az agyunkat! Nagyon nem kedvelem a hazugokat. Igaz, végül a legyeket sem kedveltem meg, de velük van a legkevesebb bajom. Jönnek, ahonnan jönnek, de legalább van "ellenszerük". Mosni kell! Nem a legyeket!

2 megjegyzés:

  1. Megvilágosogtam, hogy miért vagyok ilyen gyehenna állapotban. Csernobil idején én is zabáltam a zöldárut, sok félét úgy ahogy az Isten teremtette. Vagyis, volt amit mosás nélkül.

    VálaszTörlés
  2. Pedig nincs az az isten, hogy én hazavigyem az erdei szamócát lemosni! Kövezzenek meg érte!

    VálaszTörlés