A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (84) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2010. jún. 7.

Szép nagy....

Reggel megcéloztam a Desedát és töretlen reménnyel ültem neki az amúrozásnak, pontyozásnak.
Lekötöttem a kikötő feletti öbölben a gyékény elé a megszokott terepen. Bent a gyékény, nád mélyén jár a hal, látni a mozgást, de ki nem jön. Közben két alkalommal is hallottam fröcskölést a tökleveles felől. Mire odakaptam a fejem már csak a hullámokat láttam. Nagyobb testű pontyra gyanakodtam és amúrt vizionáltam. Átkötöttem hát megnézni mi lehet ez a  "tökös" hal. Meg lett, csak nem rá számítottam! Kicsit több mint méteres és nagyjából húsz kilós busa. Nagy meglepetés volt!
Kikötés után ért még egy meglepetés. Előkerült a Királynő családostul. Sajnos csak távoli képet sikerült készíteni a kikötői stégről. Bárhogy igyekeztem nem sikerült őket úgy befogni, hogy teljes létszámmal legyenek a képen. Mind a három kicsi él és virul, szemlátomást gyarapodtak. Igazán örültem nekik, sikerült megkoronázniuk a napomat. Várakozásaimmal ellentétben nem mentek messzire, a másik ág felől jöttek, az arborétum túlfelén lehettek. Bizonyosan látom még őket.

4 megjegyzés:

 1. Szép hal kár, hogy nem olyan ízletes! Most már gondolom ikrája sem volt... Szép fogás!

  VálaszTörlés
 2. Bizony volt! Öt kiló ikra volt benne. Alapban annyira nem ízletes, de jól előkészítve az.

  VálaszTörlés
 3. Nekem az amur is jó, jó nagy fejű hal. Jöhet. Jöhetne.

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok mindkét élményhez. Gyönyörűek a felvételek. Zsömi aranyos a csónakban.
  Jó horgásznak jó a busa,
  Ha nem is jó, sok a husa.
  (Nyomasek Bobó után szabadon)
  "Bátyus"

  VálaszTörlés