A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (148) Úton (144) Madarak (125) Családi (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (102) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (92) F-1 (84) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (49) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2010. jún. 16.

Vandalizmus

Vandalizmus.

Jelentése, értelmetlen rombolás. A szó eredete egy keleti germán törzs tagjainak, a vandálok nevéből ered.

Azt gyanítom, a korabeli vandálok kikérnék maguknak ezt az eredeztetést, mert igaz, hogy főleg az ötödik században sok csatát megvívtak és harcaik közben feldúlták, kirabolták Rómát is, azért cselekedeteiket legalább némileg a saját hasznukra, gyarapodásukra követték el.

Nem úgy, mint a jelenkor rombolói! Mert mi hasznuk származik az értelmetlen rombolásból? Ők egyáltalán nem gyarapodnak, viszont cselekedeteik okán mindenki szegényebb lesz. Sőt! Paradox módon ők maguk is szegényebbek lesznek, mert az okozott károkat sok esetben közpénzekből kell helyrehozni. Ebbe vagy maguk is "betettek", vagy ha nem, hát "kivenni" szeretnének belőle. Csak nem így kellene! Értelmetlen és érthetetlen!

Az "igazi" vandálok a Somogyfajszról eltulajdonított másfélmillió forint értékű műalkotás feldarabolói. A tarsolylemezt eltulajdonítók, állítólag harmincezer forintot kaptak érte. Ez a része legalább érthető. A maguk hasznára lopták el. Mégis értelmetlen, mert nagy értéket pusztítottak el kevésért! Aki megvette, a maga hasznára vette meg. Egy feldarabolt műalkotást! Ezzel bevásárolta magát a vandálok soraiba. Övé lett volna a nagyobb haszon! Ha nem lennének akik megveszik, nem lenne értelme ellopni. Melyik a nagyobb vandál? Remélem ülnek majd eleget, hogy legyen idejük elmélkedni rajta!

1 megjegyzés:

  1. Talán lesz valami pozitív fejlemény, mert az utóbbi időben nagyon rászállt a VPOP az illegális fémgyűjtőkre. Reménykedem.

    VálaszTörlés