A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. november 20., vasárnap

Ha már köd ...

Még pénteki napon jártam a tó vízét legutóbb és az itt bemutatott képeket is akkor "lőttem". A képen látottaknál lényegesen nagyobb volt a "tejföl", csak hát akkor nem lehet fényképezni. Illetve lehet, de minek?
Nyolc körül hihetetlen volt a vizet borító ködfüggöny sűrűsége. Jószerével azt sem tudtam hová siklok ki. El tudtam képzelni kapásból, hogy a hajózás hajnalán egy gyorsabb járatú vitorlással ez nem lehetett egyszerű feladat és az orrban illetve a varjúfészekben figyelő matrózoknak guvadhatott a szemük rendesen. Nem véletlen , de volt kiáltó ember is, aki beleharsogta a ködbe, hogy hajó, hajó! Azért nekem  kiáltoznom nem kellett, a csónak annyira nem gyors.
Csak figyeltem a zajokra. Egészen jól meg lehet különböztetni egy evező csobbanásától a hal loccsanását, vagy a vadkacsák fröcskölését az úszó csobbanását a műcsali csobbanásától. Ez utóbbi miatt füleltem én is folyamatosan, nehogy megdobjak egy másik csónakot, mikor belehajítottam a csalit az ismeretlenbe. Később megjött a gyenge szél és elkezdte terelgetni a ködöt. Hol sűrűbbre, hol meg ritkábbra gyúrta, de mindig hozott magával utánpótlást is, így nem oszlott fel, kitartott egész nap. Ilyen ritkásabb pillanatban lőttem a két képet is a közeli és dérrel borított partokról. Kissé már télies a hangulata a képeknek. A hőmérséklet is az már napok óta, a két ág felső része le is fagyott. Igaz, még csak vékonyan, de beállt. Talán ha a jövő héten kicsit enyhébb lesz -amit jósolnak is. és megnyomja a szél a vizet, hát felszaggatja. Nem bánnám. Még járnék párszor szívesen. Még sok a levél is a fákon, nincs még annyira télváró hangulatom.
Meglátjuk. "Ember tervez ..."
.

13 megjegyzés:

  1. Alig mozdul a víz, mitha a köd azt is tartaná.

    A varjúfészek megnevezést én még nem hallottam, tehát én is tanultam tőled. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Ó, de szép képek !Tényleg nagy fene köd volt :-).
    És te még ilyenkor is kóborolsz?

    VálaszTörlés
  3. - Tartott és körülölelt, beburkolt mindent. :)
    - Köszönöm szépen. :)) Naná hogy kóborlok! Naná!
    Szinte mindig, ritkán riaszt az időjárás.
    "Történelmi pillanat", ha nekem nincs mehetnékem.
    Mindig mennék, csak sokszor van fontosabb tennivaló is, vagy egyszerűen erőszakot teszek magamon.

    VálaszTörlés
  4. Izgalmas élmény lehet, a tó közepén, a sűrű ködben, fülelni a csend hangjait.

    VálaszTörlés
  5. Izgalmas, bár nem annyira mint egy nagy vízen. A Balatonon egyszer azt hittem eltévedtem. Az kellemetlen hit, mert ott aztán messze is lehet a part. Ott is a fülelés adta meg a helyes irányt. :)

    VálaszTörlés
  6. Ködösítünk :D Szeretem a ködöt :) nem tudom miért... talán várom a ködben, a sárkányt :)

    VálaszTörlés
  7. Nálunk sokan félnek a ködös víztől (igaz,hogy nagyon misztikus,az benne "ráció),így sokszor csak egyedül vagyok kinnt a vízen és ahogy leírtad majd ugyanolyan érzésekkel.A dolog most annyiban változott,hogy ellopták a csónakomat,így kénytelen vagyok az emlékekből illetve írásodból nosztalgiázni.

    VálaszTörlés
  8. Ezt csak a november tudja... Miközben mindig a jó időt várom, valahogy csodálom ezt is, ezt a puha, tompa, csöndbe burkolódzó tájat... - és gyönyörűek a fotóid!

    VálaszTörlés
  9. - Minek neked sárkány? Kíméld a herceged! :))
    - Ugye milyen jó dolog? Majd megmutatom az írásod nejemnek, hogy lássa, nem vagyok egyedül ezzel a kérdéssel! :)
    Szomorúan olvasom, remélem meglelik. :(

    VálaszTörlés
  10. Még így ködben is gyönyörű a táj.
    Igazi kalandora vagy a természetnek:)

    VálaszTörlés
  11. - Szép része a tónak. Nem tudom megunni.
    Így is lehet mondani. :) Így legalább kihúzhatom magam. Köszönöm neked kedves Magdi. :))

    VálaszTörlés
  12. Ezt csak a november tudja... Miközben mindig a jó időt várom, valahogy csodálom ezt is, ezt a puha, tompa, csöndbe burkolódzó tájat... - és gyönyörűek a fotóid!

    VálaszTörlés
  13. - Igazad van, Ez az igazi november. Szeretem én is, megyek is hacsak tehetem. Már úgy sem tart sokáig. Vagy így vagy úgy, de elbillen az időjárás. Nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés