A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. november 7., hétfő

Sodródás

Múlt héten -valamelyik napon- mikor Pötivel az arborétumból jöttünk el, fényképeztem ezt a farönköt. Pár méterre a parttól lebegett az Egresi-ág bejáratánál. Kérdhetnétek, mi különös van egy vízen úszó fatörzsön? Kérditek, nem kérditek, úgyis elmondom. Én már csak ilyen vagyok!
Nos általában semmi. Ennek azonban most már lett, rövid története.

Ezt a fatörzset ugyanis már fotóztam május elején. Ezzel a szép tőkés gácsérral együtt. Majd fél esztendeig lebegett a part mellett a sekélyesben. ... Nem a gácsér! ... Közben jöttek jobb s rosszabb idők, esők, szelek, alacsonyabb és magasabb vízállások, de a törzs maradt. Nem tudott elszakadni a parttól, viszont szépen növesztgette a hajtásait.

Két nap után újra mentünk, mikor az erdei sétát tettük. Naná hogy beugrottunk az arborétumba is!
A hídon átkelőben vettük észre a fatörzset, mélyen fent az Egresi-ágban. Teljes nagyítással kellett rámenni, hogy felismerhető legyen. Bizony ez a kacsapihentető! Miként szabadult el? Nem tudom. Alig-alig volt akkortájt szél, bár azért fodroz, látszik a képen is. Szép lassan feltolta a szél ereje az ágban. Viszont, ha nem fog partot, akkor meg majd a szélcsendben visszasodródik az áramlattal. Avagy ha sokáig a vízen lesz, hát befagy és a jégbe szorul.
No majd meglátjuk. Ugye, hogy mennyit bírok feleslegesen dumálni egy egyszerű farönkről? Öregszem netán?
.

13 megjegyzés:

  1. Gondoltam az elején, hogy egy régi rönkről lesz szó.. De nem az a lényeg... ahogy elmeséled... az a lényeg... Persze lehet hogy öregszel is, azt Neked kell tudni, érezni....A képek viszont nagyon szépek...

    VálaszTörlés
  2. Dehogyis öregszel!
    még eszedbe jut annak az úszó bigyónak a neve és nem remeg be a kép ,amikor azt a hogyishíjjákot elsütöd. látom volt még benne elég film...:)))

    komolyra fordítva: bár a képek csodaszépek és önmagukért beszélnek, a "rizsa" nélkül nem lennének olyan laktatóak :)

    VálaszTörlés
  3. Persze, hogy kell dumálni, anélkül mindenki saját maga gyártana történetet a képhez. Lehet azt is érdemes lenne kipróbálni, kinek mi jut eszébe az éppen aktuális képről. De az már egy másik blog lenne.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem pedig igen, öregszel. De jól áll neked! Az ember a kora előrehaladtával érzelmesebb, bölcsebb lesz. Sokkal jobban meglátja az apróbb, mások által alig észrevehető változásokat, és ez szerintem jó. Azért túlzásokba nem kell esni, maradj ennél a lassú öregedésnél! Próbálok a nyomodba lépni. Nekem tetszik!!!!

    VálaszTörlés
  5. Érdekesen leírtad a történetet és a hozzászólások is tetszenek, többségével egyetértek, egyen kívül, ne hidd, hogy öregedéssel bölcsebb leszel, csak szenilisebb, tapasztalatból tudom :))), de ez nálad még odébb van.

    VálaszTörlés
  6. Ne mondjuk, hogy az "öregséggel"... van akit zavar, gyakran pirítanak rám, hogy nem "öreg"... Pedig nekem tetszik a szó is, a tény is. A múló évek annyi tapasztalattal járnak, hogy nehéz figyelmen kívül hagyni. Szerintem is bölcsebb lesz az ember, a tapasztalati tudás lényege. Húsz évesen már vártam ezt a kort, amire készültem, azt találtam benne: időt magamra, a környezetemre. Haszontalan dolgokra is akár. A fotók lélegzetállítóan szépek!

    VálaszTörlés
  7. Mennyire igaza van Erikának!Nem is szeretnék újra húszéves lenni, mert ezért a bölcsességért sokat kellett szenvednem!

    VálaszTörlés
  8. Ja, a farönk! Így sodródunk mi is...ki tudja merre?

    VálaszTörlés
  9. Kíváncsi vagyok a rönk további sorsára, olyan mint egy regény :) Vagy szappanopera??? Mindenesetre izgalmasabb a sorsa, mint amik a tv-ben vannak... :)
    Van az a jó mondás:
    A kor olyan, mint a jó bor: az idő csak tökéletesíti ;)

    VálaszTörlés
  10. Két indián ül a parton. Öregebb s fiatalabb. Egyszer csak szóla az idősb:
    - Uff!
    - Nem ufok bátyám, mert hideg van!

    VálaszTörlés
  11. - Naná, hogy öregszem! Percről percre, óráról órára ...
    Psszzz! Csak halkan mondom: -"csak egy maradhat" :)))
    - Dehogynem, dehogynem! ..... Mit dehogynem? :)
    - Nem is rossz ötlet! De nem lopom el. :)
    - Jól áll? Már az is szép, hogy áll. :)))
    - Bölcsebb nem. Tapasztaltabb. .... Miről is volt szó? :)
    - Nekem sincs ezzel a szóval bajom. Valamikor a tisztelet is társult mellé. ... Manapság már túl hamar kiosztják és nem a tisztelet, megbecsülés jeleként. Inkább ... Na hagyjuk. :))
    - Én sem szeretnék. De én másért nem. Eddig jártam egy utat és magamat ismerve akor sem választanék másikat, ha elölről kezdeném. Kétszer meg minek megjárni ugyanazt? :)
    - Így! Amerre fúj a MSZPasszát, vagy a Fidesz MPasszátSZ. Vagy majd más ... :)
    - Ok. legközelebb is megpróbálom lelesni. Szappant nem teszünk élővízbe. :) Há' ja! Vagy megpimpósodik. :)
    - Ismerem. :)

    VálaszTörlés
  12. Tudod mindig csodáltam, milyen szeretettel nézed a világot, de most egészen lelkemig hatolt, hogy te is ugyanolyan vagy, mint én.) Meglátod azt is, ami másnak láthatatlan.
    Egy fatönknek is van élete és rendeltetésszerű sorsa. Örülök, hogy a barátomnak tudhatlak
    Szeretettel
    Magdi

    VálaszTörlés
  13. Ez igazán nagy megtiszteltetés kedves Magdi!
    Igazán mondom, hogy büszke vagyok a barátságodra. Nagyon szépen köszönöm neked! :)))

    VálaszTörlés