A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. január 15., vasárnap

"Tombol a tél"

No csak azért, mert bejárta a hír a "világsajtót"! Kaposváron micsoda nehézségeket okozott a közlekedésben
a hirtelen jött tél. A zord idő és a jelentős mértékű éjszakai havazás szinte ellehetetlenítette a közlekedést.
Autók s gyalogosok csúszkáltak s fetrengtek a fagyott havon.


A hír igaz! Esett vagy egy-két centinyi hó az éjjel. Leginkább ott volt akkora ahová összehordta a szél. Fúj a szél és hűvös is van, de azért csak olvadt a napsütésben napközben. Zömében el is ment a hó.
Mostanra annyi maradt az árnyékos oldalakon, mint ott a képen.

A csúszkálás is igaz, mert a kevés rátaposott hó síkos volt mint a veszedelem és alattomos is már a nap közepére. Alattomos, mert a napsütötte részeken latyakká olvadt, az árnyékosban meg még tükörsimán fehérlett. Mostan meg visszafagy. A hajnalban fagyban és a szűz hóban, egy szórógép körbejárta a várost és pár köbméternyi síkosságmentesítőt elszórt a problémás részeken. Nem én állítom, hanem az illetékes "ne csússzá mán"  munkatársa!
Persze kérdés, hogy nekik mi a problémás? A megmaradó nyereség majd bizonyára nem az és a zsebre vágott jutalék a jó melóért sem. Nem probléma nekik a csúszkáló és késő autóbusz sem, a koccanás sem és a seggen szánkázó gyalogos sem. Meg az sem probléma, hogy az idén először, de ha
a decembert is hozzácsapom akkor másfél hónap "herebere" után, végre egyszer végezhették volna a munkájukat! El végezhették volna!
Tudom, tudom! Egyértelmű.
Aki nem tud vezetni, meg aki nem tud korcsolyázni az maradjon odahaza és guvadjon a tévé előtt. Mi a francnak kell katasztrófahelyzetben mászkálni?

15 megjegyzés:

  1. Jövőre a télapótól kérni kell egy sószóró mikulást.

    VálaszTörlés
  2. érdekes, hogy a zord időről is milyen varázslatosan szépséges fotót lehet készíteni...

    VálaszTörlés
  3. Ez régi, megoldatlan probléma nálunk is, és nem szégyenlik kijelenteni, ha februárban esik le az első hó, őket váratlanul és felkészületlenül érte.

    VálaszTörlés
  4. valami nincs itt rendben, az már biztos....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha vizsgálom magam, nem vagyok-e már paranoiás? Merthogy ókor az az érzésem, semmi nincs rendben.
      Az egész ország olyan lett mint hajdan a sereg: "ami gömbölyű azt visszük, ami szögletes azt meg gurítjuk". Hát nem csodás? ....!

      Törlés
  5. Ugyan már! Most szórjanak ki az utakra annyi sót? Járassák a gépeiket, fogyasszák az üzemanyagot? Mindez annyit tenne számukra, hogy "elherdálják" azt a pénzt, amit máskülönben majd szétoszthatnak maguk között járulékként, amiért olyan jól dolgoztak... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De rosszindulatúak vagyunk mi. Ilyet feltételezni! :)

      Törlés
  6. Nem értem én a hatóság embereit. Az ég áldja meg őket, hát itt kontinentális éghajlat van, ahhoz meg tudvalevőleg hozzátartozik a hó is, a forróság is, meg az aszály is. Akkor most miért kell katasztrófaként felfogni néhány cm havat. Gyanítom azért mert az emberek nagyon elkényelmesedtek, s azt hiszik minden értük van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hatóságokat én sem. Nem csak ezt nem ... :)

      Törlés
  7. Nagyon szép fotó készült a havazás kapcsán is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig csak a kertek alatt jártam nagy ravaszdi módjára. :)

      Törlés
  8. ... de minek? Hát elolvad az magától is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El. Arra a kis időre meg ott van parkolni az árok. :)

      Törlés