A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. február 7., kedd

Hómezőkön

Fogtam első számú tettestársam és előre megfontolt szándékkal kimentünk a tóhoz. Zsömi indokként is kiváló, mert ha már nagyon mehetnék, akkor rá hivatkozok. Meg kell néha járatni a kutyát, alaposan. Meg. Manapság már közel sem olyan sűrűen, mert "ahogy idősödik, úgy emelkedik" a benzin ára is.

Tegnap mindenképp mennem kellett, jelenésem volt a patikában, meg kellett venni a menüsort. Húzós!
Ha már kiástam a kocsit, nyomás. Kivételesen a gát felőli oldalra mentünk. Fent a gáton beretvált a szél alaposan. Volt úgy -10 és ráadásul viharos menetben. Ekkora hidegben már nem pelyhek esnek, hanem jégkristályok.
Mint megannyi aprócska tű. Persze szőröst ez nem izgatta, csak az én sima pofalemezem. Nagy hó esett. Ellepte a tó jegét is vastagon. Azért láttam még a nagy fehérségben sötétebb foltokat jócskán.Ott vékonyabb a jég és az átütő víz színezi sötétebbre a havat. Aki jégre merészkedik jobb, ha óvatosan teszi! Ilyen fagyban a sekélyesbe is kellemetlen beszakadni. A mélyben meg ...
Fényképezni sem volt könnyű, mert a hideget nyögte a technika is. Hamar lefagytak az aksik, szervómotorok.
Az ujjam meg ókor ragadt a vashoz. Zsömi is megfeküdt néha a porhóban és az ujjai közül tépte az odafagyott havat. Jó a mancskenőcs, de ez ellen nem. Azért élvezte roppant mód. Imád henteregni, vágtázni a friss porhóban.
Az őzeken már nem láttam ezt a fajta lelkesedést, pedig jóllakottan mentek el a szórásról. Még jó nekik -ha nem is gondolnák-, mert ha egyszer megolvad a hó teteje, majd visszafagy, akkor már sebzi a jég a beszakadó lábakat.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerült képek!

    VálaszTörlés
  2. Bátor vagy:) szépek a képek.

    VálaszTörlés
  3. A gép ilyen problémájára engem is figyelmeztetett a férjem, ugyanis néhány nappal ezelőtt Parádon neki beadta a kulcsot a gép.
    Én meg kicseleztem, mert nem a táskában vittem, hanem a nyakamba, de az overallom belsejében, így nem volt semmi baja, de nálam nem fújt úgy a szél.
    Kedvesek az őzek. Ez az időjárás nekik sem nagyon élvezetes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó módszer, csak akkor meg ókor lepárásodik a lencse, mikor előkerül a gép.
      Én tartalék aksikat viszek inkább és azt tartom melegen. Csere után meg a "lefagyottat" teszem meleg zsebbe. Már persze ha sokáig akarok kint lenni. :))

      Törlés
  4. haj, haj, mennyire átérzem...

    VálaszTörlés
  5. Elbűvölnek a fotóid Józsi!

    VálaszTörlés