A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2012. február 27., hétfő

Kedvencek

Elsőként is ez. Majdnem elfeledkeztem, hogy mára ígértem a választ. Ez a kép a Deseda tó felszínét mutatja. A jégről már leolvadt a hó nagyobb része. A még meglévő hó adja a foltokat. A mélyebb részeken a víz áll a jég felületén. Középütt a nap tükröződik vissza, azért ily gyengén, mert felhők mögül kukucskált ki. A sötétebb vonalak egy fűzfabokor ágainak árnyéka.

Ez pedig Zsömi és az ismeretlen. Hosszú séta volt akkor -"Egy mondat?", "Télvégi ..."- a Toponár felőli részen, a gáttól fel a szőlőhegy végéig. A Répási-öböl volt a cél, de két böhöm farkaskutya meghátrálásra kényszerített bennünket. Ókor nagyon tele van a ..., szóval a szabadon lévő és kóborló kutyák meglévő és volt gazdáival.Nos, akkor vágódott utánunk ez a kis nagyszájú is. Száz métereken át csaholt Zsömire, pedig nem is ellenségeskedtek. Végül aztán a szimatcsere és viszlát.

Ő pedig Beni. Nálunk töltötte a hétvégét. Utazó tengerimalac lett őkelme.
Ha Pöti és Szato hazalátogat, jön Beni is. Megvan az ideiglenes szállása -kedveli is-. jól elvan. Csak kapjon eleget enni.
Ez a kis jószág egy zabagép. Kicsi?
Több mint egy kiló. Szombat reggel hatalmas balhéval ébresztette kis gazdiját, mert kifogyott a magetető. Visítva, összeborogatta a berendezést méltatlankodásában. Beni az izgága, követelődző bélgép! Mellesleg egy répapusztító. Képes -ha kap- több méter sárgarépát betolni reggeltől estig. Csak akkor nem eszik, mikor kézben van és hízeleg. Csúcs egy "szerkezet"!
.

7 megjegyzés:

  1. Na fene. 1x nem tippeltem, hát nem beletrafáltam volna? Pont így gondoltam én is, mikor láttam a képet, csak lusta voltam leírni... :)

    VálaszTörlés
  2. Én le akartam írni, csak nem volt időm :)
    És milyen édesen tud sziesztázni teli pocakkal...irigylésre méltó :D
    Bp-ig betolta mind a két rápát amit az utazójába tette ---> viszont reggel nem reklamált

    VálaszTörlés
  3. Ez a kis ,,zabagép tengerimalac,, a hörcsögömre emlékeztet , aki sajnos már nincs köztünk,ő is nagyon sokat evet,mindent szeret megkóstolni :) .

    VálaszTörlés