A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. november 21., csütörtök

Lesen

Ez sem ma készült kép s még csak nem is mostanában. Látható abból, amint a lenyugvó nap megvilágítja a fák csúcsát.
Van hír róla? Létezik még a tűzgolyónk?

Ott sütkérezik a fa csúcsán egy vékony ágon és figyel. les. Engem les.
Én meg őt. S közben az jut eszembe, nem is kicsiny madár, miként bír megállni azon a vékony ágon? Meg az is, meddig les? Tudom hogy lát, ismerem őt. Éles a szeme mint a sasé és félénk, óvatos madár. Hamar megugrik, már nagy távolságról, nem bíz semmit a véletlenre. Az elrugaszkodására várok, azért figyelem, azt akarom elkapni. Én figyelem, ő figyel. Várunk.

Most kivételesen türelmes, nem akar menni. Tán jólesik neki a nap melege. Meg aztán messze is vagyunk. Volna idő bőven átállítani a gépet sorozatfelvétel készítésére. De mi abban a kihívás? Egyet akarok csettinteni! Egyet "lőni". Nem söréttel és nem dupla csővel mint a biztos kezű vadász. Nem indul! Végül aztán megkérem Melindát integessen neki. Erre már csak a levegőre dobja magát, s bár az első csapásoknál még lomha, hangosan rikkant egyet: "megyek"! ... Elkaptalak! Megyünk mi is.

8 megjegyzés:

  1. Szinte teljesen biztos, hogy szürke gém.
    Jó hangulatú írás. :-)
    MF

    VálaszTörlés
  2. Én is arra tippelek. Mi is láttunk egyet a fűzesben, de már elment...pompás felvételek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több ilyen ismerősöm is van, egyik sem bizalmas. :)

      Törlés
  3. Szupeeeeeeeeer!
    Ez az izgalmas,ilyen fotókat készíteni (semmi beállítás,zsákba macska),adrenalin szint növelő és ha sikerül........(mint itt is) ollé......csodás érzés.GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű fotók Józsi:) Ugye milyen boldog érzés, ha egy-egy felvételen madarak és állatok is láthatók? Mintha ők köszöntenének bennünket a természet követeként.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Valahogy így is van. Én is így veszem, no meg ajándékként. És elfogadom. :)

      Törlés