A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. november 24., vasárnap

Záró futam

Elérkezett az évad utolsó futama. Idényzárás, Brazília. Megvallom én nagyobb "tülekedésre" vártam már az időmérőn is, annak ellenére hogy a világbajnoki cím mellett sok más is már eldőlt. Akkor is! Az esős hétvége miatt úgy véltem, lesznek akik kitapossák a dugattyúkat csakhogy úgy zárjanak ...

Például ott van Webber. Búcsúzik, utolsó futama és a tizedik győzelme lenne a tét.
Vagy ott van Massa. Utolsó futama a Ferrarival, odahaza van, ha a győzelem nem is sanszos, de minél előrébb kellene végeznie.
Vagy vegyük Alonsót. Igaz, az összetett 2. helye már biztos, de az eső miatt végre verhetné Vettelt és megtörhetné a sorozatát.
De ha már eső! Sokaknak nyithatna lehetőséget a víz okozta esélyeltolódás s sokaknak kellene azon tülekedni, minél előrébbre!

Én nem láttam a rajtrácsra helyezkedésnél ezt a nagy akaratot.
Óvatoskodtak a gépekkel, óvatoskodtak a gumikkal. Jó, jó!
Nyilván nem a gépek törése a cél. Csak hát keveseket láttam határon autózni.
Vagy nem figyeltem eléggé?
Azt viszont látom, Vettel megint levert mindenkit. Szokásos a kiindulópont. Vagy elkapja valaki a rajtnál, vagy megint csak a többi helyért lesz versenyzés és Vettel újabb történelmet ír. Nem mintha nem érdemelné meg. Sokan sokfélét mondanak rá. Én nem osztom eme vélekedéseket.
Vettel megérdemli. Amit letett, abban kőkemény meló van, hatalmas tudás, bravúros. Legyőzni kell, nem pedig ledumálni a dobogóról.
Akkor hát, lássuk mit hoz az évadzáró futam? Esőben lesz? Esélye lesz ... ?
Jó szórakozást, jó szurkolást, kellemes vasárnapot kívánok mindenkinek!

5 megjegyzés:

  1. Ezek a veterán képek pár éve még nagyon lázba hoztak volna. Imádom én is az öreg használati tárgyakban meglátni a készítéskori szépséget. Ha lehet, vissza is állítom.
    Most kezd inogni bennem ez az érzés, mert én is öregszem. Örülök, ha használható vagyok, és nem hiszem, hogy valaha is a húsz éves kori izomzatomat visszanyerhetem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítom, ha lehet még én is állítom. :)

      Törlés
  2. Megmondom őszintén, én szerettem a Dácsiákat. Mert ha valami bajuk volt, tudtam pontosan mi a bajuk. de ezekkel az új kocsikkal az ember nem tudja, ha valami baj van akkor az valami komoly, vagy csak valami apró kütyüs szeszély? Például annak a kormánya pont olyan jól működött, mint a mai szervós kormány. De hát persze, ha valamit el lehet komplikálni, miért ne? Így van ez a bútor világban is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dácsia nekem kimaradt, de értelek, mert ugyanez okból volt nyerő a Skoda is meg a Samara.

      Törlés
  3. Egy a GP híreken hozzátett olvasói hozzászólásból mazsolázgatok:

    " .. Vettel most ásta el magát végleg.
    Miért nem hagyta Webbert nyerni? Járt volna neki, a 11 éves pályafutás végén, ..... Miért nem tudott Vettel lemondani erről a győzelemről? ... A nagy versenyzővé váláshoz alázat és emberség is kell. ...."

    Véleményem szerint:
    Ez nagyon nem így van! Kemény verseny volt és ez volt a valós erősorrend. Webber nagy harcos, nagy sportember. Nem hiszem hogy örömmel vette volna. Megalázó lett volna számára és annak is vette volna. Egy nagy versenyzőt -márpedig Webber az- még megkísérelni sem szabad így megalázni! Többek közt emberségből sem és a sportág iránti alázatból sem. Vettel meg sem kísérelte! Tehát Vettel nagy versenyzővé vált, mert jelesre vizsgázott sportja iránti alázatból is és emberségből is.
    Két igazán nagy sportember úgy köszönhetett el egymástól, hogy megmaradt az egymás iránti megbecsülésük is és az önbecsülésük is! Ez így helyes. Ehhez még az sem kell, hogy barátok legyenek.
    Szép volt fiúk! Jár nekik a tiszteletadás!

    VálaszTörlés