A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (330) Deseda (231) Gombák (147) Úton (144) Családi (124) Madarak (124) Horgászat (119) Vártúrák (104) Gasztronómia (101) Gépek (98) vegyes (97) Zsömi (91) F-1 (82) Kedvenceink (74) Kvár (69) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) Állati (48) "Állati" (47) virág (47) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2017. aug. 30.

Pillanatkép

Egy pillanatkép Zsömiről. Egy Zsömi pofika. Pöti készítette róla telefonnal az elmúlt hétvégén. Vagy szombaton, vagy vasárnap? Mindegy is. Zsömi eldobta magát és várta a babusgatást.

Megkapta. Mi meg megkaptuk ezt a pillanatot, ezt a jellegzetes Zsömis pofát ahogy hanyatt fekvésből szemez a kamerával és az igazi gazdival.
Hej! Mikor Pötiék megjöttek! Akkora öröme volt, mint rég nem. Úgy ugrált fel rá, mintha csak ma született volna nem pedig 14 évvel ezelőtt. Néha úgy tud tenni, mint aki megfiatalodik. Néha meg pont ellenkezőleg. Azért nyomják már az évek. Lassult. Gyengült a hallása. Gyengült a látása. Nehezen viseli már a hőséget. Könnyebben fárad. Sokat alszik. Kevesebbet eszik.
Bújósabb lett. Több babusgatást kér, vagy csak egyszerűen több jelenlétet, nem akar egyedül lenni. Néha úgy néz ki, mintha bambulna. Mintha elgondolkodna. Mint aki a múltba réved.
Pont mint mi. Pont mint mi emberek, ha már nyomnak az évek.

9 megjegyzés:

 1. Kis szépség...nem is gondoltam, hogy ennyi idős ez a kutyus.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos ennyi idős, már féltem is, félek is.

   Törlés
 2. Csoda ha elájulunk tőlük? nagyon jó fotó....
  Akinek nincs, nem is tudja mit veszít...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen! :) Így igaz!

   Törlés
 3. Cuki kép!
  Az én kutyusom szemén is látszik a hályog. Lát...valamennyit. Igen, úgy öregszenek mint mi emberek. Ösztönösen jobban kényezteted.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zsömin nem látszik hályog csak gyengébben lát. Mint én. :) Hát nem csak ösztönösen, kéri is. De meg is kapja!

   Törlés
 4. helyes kisöreg. az egyik kutyusunk 16 évig volt a családunk tagja :) értem, amiről írsz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük! Még vannak évei az orvosa szerint. Remélem is! De mint fentebb is írtam, bizony már féltem és bizony már félek is!

   Törlés