A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2009. november 7., szombat

Sün

Egy igazán népszerű állatka, és népszerűségét nem a rendőrségnek köszönheti.
Túlnyomó részt éjszaka vadászik, elsősorban rovarokra, gilisztákra, de legyőzi a kígyót is. Tévhit, hogy a tüskéire felszúrva viszi "haza" a gyümölcsöt. Minek gyüjtögetne, mikor téli álmot alszik. Viszont a kitett táplálékot elfogadja, így kertes házhoz könnyű szoktatni, meg amúgy is szivesen él lakott területek közelében, csak közben a házőrző kutyákat kergeti az "őrületbe". Régebben megették, bevetették a kemencébe, és miután leégett a tüske róla, már meglehetett pucolni, és készíteni. Nem lenne szivem hozzá!
Éjszaka, az erdei avarban motoszkálva hihetetlen mit képes produkálni. Keresgélés közben úgy szuszog, mint egy asztmás, vagy fáradt meg-megálló ember, közben zörgeti az aljnövényzetet, toporog, nekilódul, megáll majd újra megy egy szakaszt. Az arrafelé vetített fényre, a hangra megáll, majd a nyugalom beálltával újra elkezdi a lopakodást, szuszogást. Aztán mikor talál egy termetesebb rovart, jellegzetes roppanás hallatszik, majd jóízüen elfogyasztja, közben kicsit csámcsog is hozzá. Aki még nem hallotta, könnyen embernek véli, a többit tessék elképzelni! Mert, mintha ez még nem lenne elég, ezért mindezek mellé a telihold elé bekúszik egy bárányfelhő, és megmozdulnak a szellőben az ágakkal együtt az éjszakai árnyak, váratlan belehuhog az éjbe a bagoly, reccsen egy száraz ág a borz lépte alatt, surranó, gyors lépteivel őz vált csapást a bokrok közt, megmozgatva ágait, és "felsikolt" az aranysakál! Nem feltétlen kell egy kis "frászért" Afrikába utazni. Tiszta Hitchcock!
Nyugodalmas, jó éjszakát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése