A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. november 12., péntek

Memento mori!

Emlékezz a halálra!
vagy: Emlékezz a holtakra!
Ártéri sétánk közben bukkantam erre a kis koszorúra és a mécsesre.
A három nagyobb kőre rakott kis kavicsok és kagylóhéjak szemernyi kétséget sem hagytak afelől, hogy nem a víz hozta, hanem valaki emlékhelyet létesített, valakiért. Valakiért, ki itt lelte halálát, vagy innét ragadta el a folyó. Az óvó intések ellenére, minden éven szedik áldozataikat tavaink, folyóink. A Duna erős sodrával, örvényeivel, állandóan változó medrével, rejtett uszadékaival különösen veszélyes folyam.
Mindenszentek utáni vasárnapon jártam ott és majd egy hét elteltével is megvolt az emlékhely. Tiszteletben tartották az emberek! Tettem az egyik nagy kőre én is, egy a víz által csiszolt kicsinyke színes kavicsot.
Memento mori! vagy: Tartsd észben, hogy meg fogsz halni valamikor!

3 megjegyzés:

  1. Ha mész Pécsre,a Mecsek kanyargós útjain,majd minden kunkorban van egy ilyen megdöbbentő "emlékeztető" valakiért!Nézd csak meg!De lehet hogy megvetsz azért amit mondok,sok esetben a határtalan emberi hülyeségek emlékei ezek!Sajnálom őket,és ennyi!De hasznosnak tartom a jövő számára!
    Gondolkozz el ember,és vedd le a negyvenhármast a gázpedálról,vagy neked is lesz egy ilyened.....!

    VálaszTörlés
  2. Bizony nem csak arra, de nagyon sokfelé az utak mentén. Igazságod vagyon, sokszor a hülyeség emlékei ezek, csak sajnos sokszor a vétlenek maradtak ott. Így is, úgy is értelmetlen halál! Az okos a más kárán tanul, az ostoba a sajátján, a hülye azon sem!

    VálaszTörlés
  3. A bejegyzéshez: sokan azt hiszik, örökké élnek, és felelötlenkednek, vállalnak felesleges kockázatot. A "vizes" halálesetek (szerintem) 90%-a emberi hülyeség miatt van. Aki emlékezik a halottakra, talán óvatosabb, körültekintöbb lesz.
    A kommentekhez: a szomszédom szokta mondani, a hülye ember egyse normális.

    VálaszTörlés