A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. augusztus 4., csütörtök

Fekete ponty

Ez a hal meglepett rendesen.
Egy fűzbokor alól sikerült kivarázsolni és elsőre fogalmam nem volt arról, miért ennyire fekete. Hirtelen arra gondoltam, hogy élettere határozta meg valahogy a sötétebb színt, de aztán letettem erről. Eszembe ötlöttek ugyanis a koik.
Fogtam is és láttam is már a Desedában piros koit, de nem olvastam utána. Így aztán fogalmam nem volt arról, hogy a koi is legalább annyiféle színváltozatban létezik mint az aranyhal.
Érdekes utána olvasni és megtekinteni ezt a roppant változatos színvilággal rendelkező díszhalcsaládot. Az én feketém vélhetőleg Magoi, vagy esetleg Karasugoi koi. Elképesztően nagy méretet és igen magas kort is elérhet, akár a 200 évet és a 90 centis testhosszt is. Most, hogy már tudom, többet nem hozom el. Éljen ez a gyönyörű hal és legyen dísze a tónak. Elég lesz néha látni és lefotózni. Bizonyosan nem egy-két példány került a tóba, így aztán várható még a felbukkanása. Nagyon harcos hal, legalább mint a vadponty. Húsa amúgy egészen kiváló minőségű és ízletes. Zsírmentes, tömörebb a hús, kevesebb vizet tartalmaz és izmosabb mint rokonai.
.

14 megjegyzés:

  1. Ez a fekete ez meseszép!

    VálaszTörlés
  2. Valóban szép ez a fekete! :)

    VálaszTörlés
  3. Ismét tanultam nálad valami újat:)

    VálaszTörlés
  4. Néger hal....miért? Négercsók is van!

    VálaszTörlés
  5. Meglepődtem rajta igencsak. Még a számat is tátva hagytam.

    VálaszTörlés
  6. Ha meg tisztítjuk nem mindegy milyen a színe?
    Minden estre érdekes hogy fekete is ...

    VálaszTörlés
  7. Ez a fekete nem ért meg magas kort... akkor a következő már igen.Természet sokszínűségéből, változatosságából, a csodáiból most kaptam némi ízelítőt.Köszönet a "vízi" embernek!

    VálaszTörlés
  8. Nálad mindig tanulok:)
    Gyönyörű halak, igazi csodák

    VálaszTörlés
  9. Nagyon érdekes egy hal .

    VálaszTörlés
  10. Ez nem koi, Dél-Szlovákiában, a Csallóközben elég gyakori. Őshonos pontyféle, Szlovákiában védett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejha! Köszönöm az információt. Nálunk meg, nem is említik. Felénk legalább is nem. Akkor meg pláne visszaengedem ezentúl.
      Érdekes, de a "fekete ponty" rákeresésre a google sem ad túl sok infót, mondhatni semmit. Vagy rosszul keresem. Nincs ennek a pontyfajnak valami elnevezése nálatok?

      Törlés
  11. Egyszerűen nem tudom felfogni, miért kell hazavinni egy ilyen csodát?? :-( ott a parton nem jutott eszedbe, hogy ezt illene visszaengedni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, ott a parton nem. Mint az írásból is kiderül egyszerű pontynak véltem, de ha koi sem ritka. Kedves Brenda! Ne kövezz meg, mert nem én vagyok a halfarkas, hanem kik válogatás nélkül visznek mindenféle s méretű halat. Ez 2011-es írás, most 2014-et írunk s azóta nem hoztam koit. Az is igaz, ritkán ülök már be a nád elé, jobban élvezem a mozgalmas pergetést. Csorgok a széllel. Gyere máskor is! :)

      Törlés