A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. augusztus 9., kedd

Szélesrét

A Dera-szurdokban tett kellemes kirándulást követő napon vettük az irányt és költöztünk fel Magyarkútra. Csendes kis üdülőövezet ez Verőce felett. Szélesrét -hol a kis faház és a lakókocsi áll- "beékelődött a hegyek közé, amerre a szem ellát csak fát látni, vagy az eget.
Mint például itt a képen is.
Már sötétedésnek indult és visszasütött a nap a hegyek főlé, mikor beálltunk a lakókocsi mellé. Ez az első képkockám Magyarkúton.
Ezt a helyet kikapcsolódásra, pihenésre, nyugalomra teremtették. Villany van, de a mobilszolgáltatók térereje ide még nem ér el. Valami hangyásan jön két adó a kis antennával, de itt nem is szoktunk tévézni. A mobilnet sem működik, csak a hegyről, vagy lent Verőcén. A levelezés áttekintésére elég az aksi. Nem is kell más. Kicsit nomád körülmények uralkodnak. Szabadtéri zuhanyzási lehetőség kannából, mit napközben a nap ereje melegített fel, a fúrt kút ívásra nem használatos. Van egy kis faházunk is, oda megy a holmink, mi pedig a lakókocsiba kvártélyozunk be. Közben körül ölel a sötétség.
Mire kipakolunk és nagyjából minden a helyére kerül, már megindul az éjszakai élet. Két hatalmas fenyőfa alatt és egy diófa szomszédságában  áll a hálókocsi. Éjszakánként néha kopogni szokott a tető, mikor a mókusok belezik a diót, vagy szedik szét a tobozokat. Most még nem hallok motoszkálást,de jönnek majd, mint mindig. Már Zsömit sem szokta zavarni, ha felébred is rá nem adja hangos jelét. Most viszont a "halálmadarak" éles hangja a fejünk felett meglepi kicsit, feszülten figyel felfelé. Én meg rohanok a gépért. Hármat is láttam átszállni felettünk és egyikőjük ráült a ház melletti fenyőre. Mire visszaérek már nincs sehol. Napokig keringtek, zajongtak éjszakánként a környékünkön. Itt hamar elül a XXI. század és csak ritkán rondít bele motorzúgás az éjszaka hangjaiba. Megjöttünk végre! Megjöttünk ismét.

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a felhős fotó is.
    Nagyon szeretem képes beszámolóid egy-egy szép kirándulásotokról.
    Szeretettel. Magdi

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon szép volt! Bár én biztosan ébren lennék, nagy rettegésben egy ilyen "kopogós" éjszakán....
    Üdv,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Szép beszámoló, gyönyörű képekkel.

    VálaszTörlés
  4. Azta! Ez ám a romantikus vidék!Tetszik, hogy így bevállaltátok a nomád körülményeket!

    VálaszTörlés
  5. Ez az igazi kikapcsolódás,és pihenés. Olvasmányos a beszámolód.Mindig csodálom amikor a nap visszasüt, nem tudok betelni a látvánnyal.Nagyon jól elkaptad a pillanatot az első fotódon.Beszámolód olvasva egy kicsit én is
    átéltem a csend hangjait,köszönet érte.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó olvasni! :) Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  7. - Köszönöm Kedves Magdi!
    - Köszönöm szépen! Megszoknád rövid idő alatt. :)
    - Nagyon köszönöm!
    - Köszönet! :)
    - Az bizony! És nem is először.
    - Én köszönöm Neked! :)
    - Igazán örülök. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés