A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. augusztus 10., szerda

Visszatekintés

Voltunk már Magyarkúton az elmúlt évtizedekben nemegyszer. Nem is tudom hány alkalommal? Mindegy. Ez most nem is igazán lényeges. Nagyon szívünkhöz nőtt a hely. Ismerünk már a környéken szinte mindent, de nem ismerünk szinte senkit.
Még a szomszédot sem. Ha ott vagyunk, elvagyunk a tengernyi zöldben, mint hal a tengerben.
Évekig, jószerével csak szállásnak használtuk, mert mentünk szinte naponta valamerre.
Voltunk Nógrádon nem egyszer s nem is kétszer, Drégelyen szintúgy, vagy említhetem a Csővár, a Zuvár, a Salgóvár és környékeikre irányuló túrákat. Vagy Ipolytarnóc, Vác, a Szalajka-völgy látnivalói. És még sok más. Nagyon sok szépség van széles e hazában!
Nem is "linkelek" ide többet, ízelítőnek ennyi is bőséggel elég.
Mindezekre visszagondolva úgy döntöttünk, hogy az idén nem tervezünk nagyobb túrát, hosszabb elmenetelt, hanem olyat teszünk amit még talán soha. Csak elleszünk Szélesréten és a környékén, no meg Verőcén egy hetet. Melindára ráfért a nagy hajtás után egy kis feltöltődés. Napozás, olvasgatás, sétálgatás és a többi. Látnivalót úgy is találunk, csak figyelni kell. S úgy lőn! Következett egy hét gondtalan "tétlenség".
Ami azért koránt sem volt eseménytelen hét nap és főleg nem volt látnivalóktól mentes. Meg is mutatom majd szépen sorjában az arra általam leginkább érdem(k)eseket. Kutya meleg egy nap volt az első, délután le is mentünk a partra. Meglepően tiszta volt a Duna vize és sokan fürödtek a verőcei part mentén. Zsömit sem láttam még ennyire örülni a víznek, pedig szokott mártózni máskor is. Csak állt a folyással szemben, néha belemártotta fejét is és nyitott pofával élvezte, ahogy az állkapcsai közt folyik a víz. Majd kicsit apportíroztunk és olyan lelkesen úszott a vízbe hajított bot után, hogy egész megirigyeltem. Olyannyira, hogy aztán én is úsztam egyet.
.

7 megjegyzés:

  1. remélem, lesz még szép idő, hogy Zsömivel jó nagyokat úszhassatok!

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az embereket, akik a szépet megtalálják a saját környezetükben és élvezni is tudják.

    VálaszTörlés
  3. Igazán jó otthon lenni mindenhol. Az otthonérzetet pedig az emberek adják. Ha nem nézünk egymás szemébe, otthon is idegenek leszünk.

    VálaszTörlés
  4. - Lesz lesz, de már a Desedán úszunk.
    - Köszönöm szépen! :) Keresem,keresem.
    - Bölcs megállapítás. Egyetértek. :)

    VálaszTörlés
  5. Valóban annyi látnivaló van ebben a nem túl nagy országban, hogy egy élet nagyon kevés a bebarangolására. Csodálkoznak is gyakran, hogy nem vágyom külföldre. "Azt" már idehozza a tévé meg a internet, de "ezt" személyesen kell látni és érezni. Nagyon szép helyen jártatok.

    VálaszTörlés
  6. Visszatekintés!Milyen jó élmények!Tétlenség! Ezt megkérdőjelezném, Zsöminél is.

    VálaszTörlés
  7. - Ezzel én is így vagyok Kedves Ildikó!
    - Igaz. Azért nem volt teljes tétlenség. Csak a szokásoshoz képest. :)

    VálaszTörlés