A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (329) Deseda (224) Gombák (147) Úton (143) Családi (123) Madarak (123) Horgászat (117) Vártúrák (104) Gasztronómia (100) vegyes (97) Gépek (96) Zsömi (87) F-1 (80) Kedvenceink (74) Kvár (68) miEz? (61) Somogyban (57) tréfás (56) D.arborétum (55) "Állati" (47) Állati (47) virág (46) St.földön (45) +jegyzÉs? (43) Veterán (36) feljegyzÉs (35) Királynő (30) vitriol (30) Történetek (28) görBee (19) Hadban (15) retro (13) Három kérdés (11) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Balaton (2)

2013. máj. 3.

Mege.... drótszamár

Megellett a drótszamár.
"Megen" lett drótszamár.
Jó! Jó! Hülyeségem félretéve.
Még alig kezdtem szamaragolni és máris megfertőződött Melinda is. Ezért aztán Pöti régóta magára hagyott drótszamarát lecsutakoltam, felékítettem mindennel ami kell a szamaragoláshoz és ...gyááá!

"Mingyá"! Szóval "mingyá" el is mentünk egy útra. Jól szerepelt az összepofozott bringa, az enyém tréfált meg.
Hülye egy viccei vannak! Nem is egy. Három is. Mondom sorjában.
Egy erősebb fékezésnél szépen kettétört a fékkar a markomban. Húrrááá! Egy fékkel is lehet szamaragolni, csak kicsit óvatosabban, főleg miután észrevettem az a fékkar is reped. Mindössze csak arról van szó, hogy öreg szamáron öreg a műanyag is. Elfáradtak. Végük! Semmi nem tart örökké az tisztán látszik. Azért szép nyugisan elgurultunk a tóig, lévén kerékpárút végig.
Rendes forgalomban nem vállaltam volna be. Hazafelé jövet pedig mint minden rendes szamár az enyém is megmakacsolta magát és nem hagyta hogy feleslegesen piszkáljam. Megmakacsolta magát a hátsó váltó. Lecövekelt 2-es fokozatban és kész!
Na, ezért kezdtem úgy megellett a .... Hát ha az nem is, de én majdnem! Legalábbis felénk járja ilyen esetekre a mondás: -"menten lepetézek"! Elhanyagolható a különbség. Ennek csak egyfajta vége lehet. Két fékkar javítás, vagy csere -inkább csere- és váltó állítás. Addig meg lábbusz!

2 megjegyzés:

 1. Ez az átka, ha régóta elhanyagolunk valamit. De fel a fejjel, lesz ez még így se!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még ha én lettem volna aki elhanyagolja, de ezt a szamarat nemrég vettem használtan.
   Most meg csökönyös. :)

   Törlés